Nieuwe Alien-game in de maak, trailer voor Aliens: Fireteam Elite

Het heeft een tijdje geduurd, misschien waren ze nog de vieze nasmaak van Alien: Colonial Marines aan het wegspoelen, maar er komt dan toch eindelijk weer een nieuwe Alien game aan. Cold Iron Studios is druk bezig met Aliens: Fireteam. Ze zijn er al stilletjes een tijdje mee bezig en onlangs is de eerste trailer naar uitgebracht.

Aliens: Fireteam brengt ons als speler terug naar eerder genoemde koloniale mariniers, voor een coöp survival shooter. Dit maal niet in 1st person, maar in 3rd person, je ziet je karakter dus van achteren. Het verhaal speelt zich 23 jaar na de film Alien 3 af en er is een niet ophoudende oorlog gaande tussen de mensen en de gevreesde Xenomorphs. Laatstgenoemden zijn ondertussen in grote getale aan het oprukken en aan jou en twee andere vrienden de taak om verschillende locaties te zuiveren als een soort veredelde ongediertebestrijder.

Het spel bestaat uit vier campagnes met elk drie hoofdmissies. Die missies kunnen dan keer op keer opnieuw gespeeld worden met verschillende variabelen aan of uit om een en ander moeilijker te maken. Alle campagnes spelen zich af op locaties die geïnspireerd zijn door de films uit het Alien-universum. Op die locaties zijn meer dan genoeg vijanden te vinden, waaronder maar liefst 11(!) varianten op de Xenomorph. Als speler krijg je meer vrijheid en kan je zelf naar hartenlust je eigen colonial marine maken, die dan weer een van de vijf beschikbare klassen hanteert: gunner, demolisher, technician, doc en recon.

Aliens: Fireteam Elite - Announce Trailer

Aliens: Fireteam komt ergens deze zomer uit op PC en consoles. Zodra er meer bekend is, laat ik je het hier weten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie