Allerlaatste Nacht van de Geanimeerde Wansmaak

Op uitnodiging van het Holland Animation Film Festival stelde horror- en cultexpert Jan Doense, alias Mr. Horror, samen met collectionneur par excellence Michael Helmerhorst de Nacht van de Geanimeerde Wansmaak samen. Op het HAFF 2010 was de eerste editie te bewonderen, en nu na een succesvolle tournee langs diverse filmtheaters, presenteert Jan Doense vanavond voor de allerlaatste keer de Nacht van de Geanimeerde Wansmaak in Utrecht.

Vanaf 21:00 uur kan men genieten van een ontdekkingstocht door de donkere krochten van de geanimeerde wereldcinema, vol dubieuze trailers en fragmenten van mislukte animatiefilms. Met erotiek, racisme en halfbakken striphelden, variërend van een Russische variant op Goofy tot Captain America en Popeye. Met porntoons uit de oertijd, karikaturen en stereotypen in de commerciële cartoons, agit & antiprop, halfbakken ripoffs, artsy fartsy & underground clips en rukkige animatie als toegevoegde waarde van goedkoop gedraaide live action.

Kortom, films die om reanimatie vragen in een de zintuigen teisterend programma.

Nacht van de Geanimeerde Wansmaak gepresenteerd door Jan Doense in het Louis Hartlooper Complex Utrecht, vrijdag 24 juni om 21.00 uur. (Toegang: € 10,-)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

8 gedachten over “Allerlaatste Nacht van de Geanimeerde Wansmaak”

 1. Het nieuws over evenementen komt op De Nachtvlinders af en toe wel erg laat. Zou leuk zijn als evenementen wat eerder worden aangekondigd 🙂 Zoals Night of Terror bv, die staat hier zodra er nieuws over is, maar verder lees ik hier vaak dat er binnen een paar dagen of zoals nu zelfs op de dag zelf iets te doen is. Daar kan ik dan doorgaans (zoals ook nu) niet meer op anticiperen. Als het ook niet eerder bekend is bij de redactie, dan is er natuurlijk niets aan te doen, maar anders denk ik dat het veel meer nut heeft om er eerder over te vertellen.

  Beantwoorden
  • Heb je helemaal gelijk in, we proberen natuurlijk het liefst iedereen op tijd te informeren. Hier hebben we overheen gelezen (het zit ook op het randje van ons favoriete genre)

   Maar je hebt gelijk en zeker een puntje om te verbeteren.

   Beantwoorden
 2. Ik had het liever terug op tv gezien zoals vroeger bij ons het geval was op 2be, het vroegere Kanaal 2, Belgische tv waarover ik het heb met presentatie van de droge Jan Verheyen. Met veel plezier naar gekeken ook al was het soms laat, het hoorde er gewoon bij om het “pulp en cult” gevoel te krijgen.

  @ Sjors, wie bepaalde evenenten of genres volgt, kan zich ook op die bepaalde nieuwsbrieven inschrijven, iets wat ik steeds doe. Maar thema-avonden op verplaatsing liggen al een tijdje achter mij 🙂 wil ik iets weten rond horror, val ik momenteel toch graag terug op deze site (en nu rap wat “slijm” opkuisen) 😉

  Beantwoorden

Plaats een reactie