Amazon begint eigen uitgeverij voor horror, fantasy en sf

Amazon Publishing maakte deze week bekend dat het een eigen afdeling heeft opgericht voor sciencefiction-, fantasy- en horrorboeken. De online webshop merkte op dat deze boeken onder haar klanten enorm populair zijn en dus werd het hoogtijd voor een eigen uitgeverij. Die kreeg de naam 47North mee, genoemd naar de coördinaten van haar hoofdkantoor in Seattle, en kon bij zijn lancering meteen uitpakken met 15 titels, die in de loop van de komende maanden op de markt gebracht zullen worden.

Amazon 47NorthMet 47North hoopt Amazon een gids te kunnen zijn voor de vele SF-, fantasy- en horrorliefhebbers en zal het naast gevestigde waarden ook kans geven aan heel wat nieuw talent. Niet alleen nieuwe boeken zullen verschijnen, de uitgeverij heeft ook de intentie om ouder werk en einde-print boeken opnieuw uit te brengen. Hierdoor hoopt 47North een gevarieerd aanbod te kunnen brengen met oog voor het brede scala van subgenres.

Op het lijstje van eerste boeken die zullen verschijnen, staan onder meer:
• The Dead Man-serie van Lee Goldberg en William Rabkin. In het eerste deel Face of Evil raakt hoofdpersonage Matthew Cahill betrokken in een verschrikkelijk ongeval. Hij komt hierdoor terecht in de onderwereld, die van elke dag een nachtmerrie maakt. Het eerste deel komt enkel als digitale novelle uit, maar de bedoeling van de makers is elke maand een nieuw deel uit te brengen. In januari 2012 zullen de eerste drie delen als volwaardig boek ook in fysieke vorm verschijnen.
• Ressurrection, een klassieker uit de SF-actie-afdeling. Het boek van Arwen Elys Dalton, die het verhaal vertelt over een strijd met aliens waarin 2 piloten de redding kunnen betekenen, wordt al enkele jaren niet meer gedrukt, maar krijgt bij 47North eindelijk een herdruk. Ook Into the black: Odyssey One, het eerste deel uit het populaire militaire ruimte-epos van schrijver Evan Currie, verschijnt begin 2012.
• Aric Davis, bekend van het bekroonde jeugdthriller boek Nickel Plated, maakt de overstap naar de volwassenenliteratuur met het horrorboek A good and useful hurt. In dit boek maken we kennis met tatoeage-artiest Mike, wiens leven een hel wordtwanneer een bovennatuurlijke psychopaat het gemunt heeft op zijn leven en dat van zijn omgeving.
• Chris Roberson, bekend van de strips Cinderella en iZombie, komt op de proppen met het humoristisch SF-boek Further: Beyond the threshold. In dit boek ontwaakt een ruimtevaarder na een te lange tijd uit een kunstmatige coma en belandt hij in eenangstaanjagende en onbekende wereld.

De boeken zullen naast een geprinte versie ook verschijnen in de vorm van een luisterboeken kunnen natuurlijk ook door de Kindle-gebruikers als e-book gedownload worden. De lijst van alle boeken en meer informatie vind je op de site van 47North. Als Nachtvlinders vinden we de start van 47North ook een goede gelegenheid om te pleiten dat Amazon.com na onze buurlanden Engeland, Frankrijk en Duitsland ook eens een afdeling in de Benelux start.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Amazon begint eigen uitgeverij voor horror, fantasy en sf”

Plaats een reactie