AMC maakt tv-serie van “The Terror”

TV-zender AMC heeft de dramaserie The Terror, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Simmons, aangekocht. De productie van de 10 afleveringen tellende serie start deze winter in Boedapest, in 2017 zal de The Terror wereldwijd bij AMC te zien zijn.
the-terror-amc
The Terror speelt zich af in 1847: een expeditie van de Royal Navy is op zoek naar een noordwestelijke doorgang en wordt aangevallen door een mysterieus roofdier dat de schepen en hun bemanning achtervolgt in een bloedstollend en uitzichtloos spelletje van kat en muis.

Jared Harris (Mad Men, Fringe) werd gecast voor de hoofdrol. Harris speelt kapitein Francis Crozier, onderbevelhebber van de expeditie en kapitein van het schip “the Terror”: een alcoholist die zijn buik vol heeft van zijn loopbaan en van het beleid van de Royal Navy. Bijrollen zijn weggelegd voor Ciaran Hinds (Frozen) als Sir John Franklin; Paul Ready (Utopia) als Henry Goodsir; Adam Nagaitis (Suffragette) als Cornelius Hickey, stuk voor stuk leden van de bemanning op de schepen. Verder werd Romola Garai (Suffragette) gecast als Sophia Craycroft, Sir John Franklin’s nichtje die de belangstelling geniet van een expeditielid. Tot slot is er nog Tobias Menzies (Outlander) als James Fitzjames, een lid van de Royal Navy.

Het schip HMS Terror heeft echt bestaan en is afgelopen september na 168 jaar gevonden ten noorden van Canada, waar het verdween tijdens de zoektocht voor een doorvaar route.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie