AMC koopt rechten The Vampire Chronicles voor film & series

Films als Interview with the Vampire (1994) en Queen of the Damned (2002) zijn gebasseerd op de boekenreeks The Vampire Chronicles van schrijfster Anne Rice. De filmrechten had ze dus al eens eerder verkocht, maar die deal liep in 2016 af. Hierop besloot de schrijfster samen met haar zoon (Christopher Rice) begon ze zelf te werken aan een tv-serie.

Eerst toonde HULU interesse, maar ook die deal liep eind 2019 af. Nu blijkt van haar facebookpagina het nieuws dat AMC nu de rechten heeft gekocht van The Vampire Chronicles en van Rice’s andere boekenreeks The Lives of the Mayfair Witches.

AMC gaat films en series ontwikkelen rondom de verhalen van Anne Rice, waarbij zij en haar zoon als uitvoerend producent betrokken zullen blijven. Of dit project voortborduurt op de eerdere plannen van Rice in samenwerking met Paramount wordt niet heel duidelijk.

Het zal nog wel een jaar of meer duren voor we hiervan de eerste beelden zullen zien. Heb jij (alle 13!) boeken van de Vampire Chronicles (De vampierkronieken) of The Lives of the Mayfair Witches (De Mayfair-heksen) gelezen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie