Welkom in het American Horror Story AsylumSinds vorige week is de promotie voor het tweede seizoen van American Horror Story goed op gang gekomen. Eerder deze maand raakte al bekend dat het tweede seizoen officieel American Horror Story: Asylum zal heten. Het tweede seizoen zal zich namelijk in een criminele psychiatrische instelling uit de jaren ’60 afspelen, genaamd Briarcliff. Asylum verwijst daarbij enerzijds naar de voormalige tuberculose-afdeling die onder leiding van de katholieke kerk werd omgebouwd tot een psychiatrische instelling. Anderzijds verwijst de ondertitel ook naar het toevluchtsoord voor de ongewensten en de ongeliefden. Centraal daarbij staat de geestelijke gezondheid en de levensechte horror van de bewoners.


Voor wie het gemist zou hebben, het is de bedoeling dat elk seizoen een compleet ander horrorverhaal verteld wordt in American Horror Story. In het tweede seizoen zien we dus het spookhuis van de Harmons niet meer terug en evenmin de personages uit het eerste seizoen. Een deel van de cast keert wel terug, maar dan in een nieuwe rol. Zo speelt Jessica Lange (Constance in eerste seizoen) deze keer zuster Jude, een non die meer sadistisch dan heilig genoemd moet worden. Zij runt de psychiatrische afdeling, maar al gauw blijkt dat Jude zelf een beschadigde vrouw met een duister verleden is. Evan Peters (Tate in seizoen 1) speelt de nieuwste patiënt van de afdeling, Kit. Kit werd veroordeeld voor de moord van zijn vrouw, maar volgens hem werd ze ontvoerd door aliens. In Briarcliff moet hij de brutale straffen van zuster Jude ondergaan. Zachary Quinto (Chad in S1) speelt dan weer Dr. Thredson, een psychiater die door zijn recht-toe-aan-aanpak vaak botst met non Jude. Lily Rabe (Nora in eerste seizoen) speelt nu zuster Eunice. Zij werkt onder zus Jude en lijkt daarbij een beetje een bedeesde en gesloten non te zijn, maar ook zij heeft haar duistere kant. Sarah Paulson (medium Billie Dean Howard in eerste seizoen) speelt nu de lesbische journaliste Lana die op het punt staat de donkere waarheid rond Briarcliff te leren kennen.


Er zijn ook enkele nieuwe gezichten in het tweede seizoen. Zo speelt James Cromwell Dr. Arden, het hoofd van de psychiatrische instelling. Er zijn vermoedens dat Arden een voormalige Nazi is. Die vermoedens worden alleen maar gevoed wanneer blijkt dat hij zich bezig houdt met duivelse experimenten waarbij hij de patiënten gebruikt voor genetische mutatie. Deze nieuwe soort, Raspers, houden zich schuil in de bossen achter de psychiatrische instelling. Joseph Fiennes speelt dan weer Monseigneur Timothy O’Hara, een geestelijke die kan rekenen op de affectie van Sister Jude en daarom ook vaak een hoofdrol speelt in haar fantasieën. Maar toch is de Monseigneur niet zo onschuldig als hij eruit ziet en ook hij heeft zo zijn donkere motieven. Maroon 5-zanger Adam Levine en Jenna Dewan Tatum spelen dan weer een pas getrouwd koppel die de aandacht trekken van Bloody Face, een seriemoordenaar die een masker draagt gemaakt van de huiden van zijn slachtoffers. Chloë Sevigny speelt tenslotte de nymfomane Shelley, één van de patiënten van Briarcliff.


American Horror Story: Asylum gaat op 17 oktober van start op de Amerikaanse kabelzender FX. Voor Nederland is het voorlopig nog onduidelijk welke zender de rechten heeft voor deze serie en wanneer ze uitgezonden zal worden. In Vlaanderen zit de reeks bij Prime Series, die begin dit jaar al het eerste seizoen uitzonden. Waarschijnlijk zullen zij begin 2013 het tweede seizoen uitzenden. De dvd en blu-ray van het eerste seizoen van American Horror Story ligt vanaf 24 oktober in de winkelrekken, net op tijd voor Halloween dus.

Bekijk hieronder nog meer teasers voor het tweede seizoen van American Horror Story, alsook de knappe teaser video’s. Deze bevatten geen beelden van het tweede seizoen, maar scheppen wel artistiek de sfeer waarin het tweede seizoen baadt. Volgens geruchten zullen deze teasers later samen de nieuwe generiek voor het seizoen vormen. Hou ook de officiële Facebook-pagina van de reeks in de gaten, want de voorbije dagen werd elke dag een nieuwe teaser online gezwierd.

American Horror Story: Asylum Teaser #10 Bandages (HD)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

8 gedachten over “Welkom in het American Horror Story Asylum”

  1. Ik vond Seizoen1 vanaf aflevering 6 steeds slechter en slechter worden, zo slecht dat ik de laatste aflevering niet eens meer gekeken heb.. Wat een teleurstelling!

    Ik hoop heel erg dat seizoen 2 een stuk beter is en de spanning en horror zoals seizoen 1 begon vast weet te houden en niet overstapt naar een hoop ongeloofwaardig en warrige onzin. 🙂

    Beantwoorden
  2. Ik heb niet alle filmpjes bekeken (ik wil niet te veel spoilers), maar ’t ziet er weer goed uit en de nieuwe omgeving klinkt ook interessant. Ik ben zeer benieuwd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie