American Horror Story: Coven verzamelt indrukwekkende cast

De voorbije weken raakte de cast voor het derde verhaal in de American Horror Story-anthologiereeks stilaan ingevuld. En bedenkers Ryan Murphy en Brad Falchuk konden met grote namen uitpakken.

Eerder wisten we al dat uit de eerste twee delen Jessica Lange, Evan Peters, Lily Rabe, Sarah Paulson, Taissa Farminga en Frances Conroy zouden terugkeren. Daarnaast konden de makers voor het Coven-verhaal ook reeds Kathy Bates strikken om de nemesis van het personage van Jessica Lange te spelen. Aan dit lijstje worden nu toegevoegd: Angela Bassett, Patti Lupone, Gabourney Sidibe en Emma Roberts.

Angela Bassett werd wereldberoemd voor haar vertolking van Tina Turner in de film What’s love got to do with it? Patti Lupone is dan weer een gevierde musicalster in Amerika, die een Tony-Award won voor haar vertolking van Eva Peron in de musical Evita. Gabourney Sidibe kende dan weer haar doorbraak als hoofdrolspeelster in de film Precious. Nadien was ze ook te zien in de Showtime-reeks The Big C. Actrice Emme Roberts tenslotte is in het echte leven het liefje van Evan Peters en het nichtje van Julia Roberts. Zij speelde eerder al mee in films als Scream 4, The art of getting by en Nancy Drew.

Welke de rollen de nieuwe castleden zullen spelen, blijft voorlopig nog onduidelijk. We weten al dat enkele acteurs en actrices, waaronder Kathy Bates, bestaande mensen zullen vertolken, maar veel details over het derde seizoen zijn er nog niet.

Wat we wel al weten is dat het personage van Jesscia Lange, een glamourcat, centraal zal staan in het derde seizoen. Kathy Bates speelt haar nemesis, een oude vriendin die nu haar grootste vijand is geworden. Het verhaal zal zich ook op meerdere plaatsen in Amerika afspelen, waaronder New Orleans en enkele plekken die bekend staan omwille van hun horrorverhaal. Het derde seizoen kreeg ook Coven als tweede titel mee, waardoor we mogen vermoeden dat heksen centraal zullen staan in het derde seizoen. Al wordt het derde seizoen terug een mix van verschillende horrorverhalen en één ervan krijgt zelfs een romantisch tintje mee. Hierdoor moet het verhaal ook een stukje luchtiger worden dan het tweede Asylum-seizoen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie