American Horror Story krijgt derde seizoen

Ryan Murphy en Brad Falchuk hebben van zender FX te horen gekregen dat ze een derde seizoen van American Horror Story mogen maken. Aangezien de reeks een anthologyreeks is, zal het derde seizoen terug een volledig nieuw verhaal worden, in een nieuwe setting, een ander soort horror en allemaal nieuwe personages. Normaal gezien zal de vaste cast van de eerste twee reeksen, waaronder Jessica Lange en Evan Peters, terugkeren voor het nieuwe verhaal.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Momenteel loopt op de zender nog steeds het tweede seizoen, die als ondertitel Asylum mee kreeg, verwijzend naar de psychiatrische instelling waar het verhaal van het tweede seizoen zich afspeelt. De openingsaflevering vorige maand werd bekeken door 3,85 miljoen Amerikanen, wat meer is dan elke voorgaande aflevering uit het eerste seizoen. Met het uitgesteld kijken lopen de cijfers uit tot gemiddeld 5,2 miljoen kijkers (vorig jaar was het eerste seizoen zelfs het programma dat het meest uitgesteld werd bekeken). Afgelopen woensdag slaagde de reeks er zelfs in om 22u00 ’s avonds de best bekeken serie van alle Amerikaanse TV-zenders te zijn in de doelgroep 18-34.

In België is de serie te zien op Prime Series, die vanaf 5 december zullen starten met het tweede seizoen. Het eerste seizoen is ondertussen ook verschenen op dvd. Hoewel eerder werd aangekondigd dat RTL 5 in Nederland de serie in november op de buis zou brengen, is de naar verluidt opgeschoven naar 17 januari 22:30u.

Interessant artikel?

2 gedachten over “American Horror Story krijgt derde seizoen”

Plaats een reactie