American Horror Story seizoen 8 wordt een cross-over

Na heel veel hints gezien te hebben en fans die dachten dat het nieuwe seizoen over “Radioactive” zou gaan maar, nu is eindelijk het hoge woord eruit. Seizoen 8 wordt een cross-over van Murderhouse (Seizoen 1) en Coven (Seizoen 3).

September 2018 komt het nieuwe spannende seizoen uit  en, Ik ben wel erg benieuwd hoe dat zal lopen. De welbekende hoofdrolspelers doen weer mee zoals: Sarah Paulson, Evan Peters, Cheyenne Jackson, Lady Gaga, Billy Eichner en Kathy Bates.

Wat ook een leuk feitje is dat de regisseurs Ryan Murphy en Brad Falchuk, Angjelica huston, Jessica Lange en ook Dame Joan Collins proberen te krijgen. Ze zijn daar hard mee bezig.

American Horror Story: hoe zat het ook al weer?

American Horror Story draait al 7 seizoenen en, elk seizoen is een nieuw thema. De zelfde hoofdrolspelers spelen mee maar elk seizoen hebben ze gewoon een andere rol. Regisseur Ryan Murphy heeft ooit eens in een interview gezegt dat alle seizoenen verbonden zijn met elkaar. Misschien gaan we dat nu zien door het nieuwe seizoen.

Seizoen 1 Murder house

In het allereerste seizoen gaat er een gezin wonen in een prachtig huis.

De familie Harmon verhuist van Boston naar Los Angeles nadat moeder Vivien (Connie Britton)  een bevalling met een doodgeboren kind achter de rug heeft. Ze probeert haar relatie met haar man (Dylan Mcdermott) terug op de sporen te krijgen nadat die een relatie heeft gehad met een van zijn leerlingen terwijl haar dochter Violet(Taissa Farmiga) te kampen heeft met een depressie. Ze word verliefd op de buurjongen (Evan Peters) en de buurvrouw (Jessica Lange) is ook een hele aparte vrouw. In Los Angeles aangekomen trekken ze in een gerestaureerd herenhuis in, onwetend dat het huis bezeten is.

Seizoen 2 Asylum

In 1964 is het nog tegen de wet om een gemixte relatie te hebben dus, Kit en Alma zijn in het geniep samen. Op een dag word zij ontvoerd en hij krijgt de schuld en ook van 2 andere moorden op 2 vrouwen. Kit wordt naar een inrichting gestuurd. Kit blijft volhouden dat hij onschuldig is en bouwt in de tussentijd een vriendschap op met Grace die ook word veroordeelt voor gruweldaden.  Uiteindelijk blijken er in de inrichting ook niet alles pluis te zijn. Zo houd de dokter er duistere praktijken op na, en zijn de nonnen zuster Jude en Mary Eunice op een duivels spoor. Wanneer journaliste Lana Winters (Sarah Paulson) erachter komt wat er allemaal mis is in de inrichting, word ze ten onrechte van haar vrijheid berooft en is ze vastberaden om vrij te komen.

Seizoen 3 Coven

De zeventienjarige Zoë Benson (Taissa Farmiga) komt door een genetische afwijking terecht in een genootschap voor hekserij, waar ze samen met drie vrouwelijke leeftijdsgenoten verblijft. De toenemende krachten van de meisjes worden stilaan een doorn in het oog van de huidige leidster Fiona Goode (Jessica Lange), die er alles aan tracht te doen om haar verval en opvolging uit te stellen. In navolging van de beruchte seriemoordenaar Madame LaLaurie (Kathy Bates) wil ze het eeuwige leven verkrijgen, maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. De verantwoordelijke zwarte voodoopriesteres Marie Laveau(Angela Bassett) heeft het immers allesbehalve begrepen op de blanke heksen.

Seizoen 4 Freak Show

Dit verhaal speelt zich af in een circusgenootschap in 1952. Wanneer Elsa Mars een van de laatste freakshows overeind probeert te houden. Ze word geholpen  door Ethel Darling (Kathy Bates) de vrouw met de baard en haar zoon Jimmy (Evan Peters) de jongen met de krabbenhanden. Sarah Paulson vertolkt een prachtige rol van de Siamese tweeling Bettie en Dot. Er gebeuren allemaal hele nare moorden door een killer clown, genaamd “Twisty”. Hierdoor is de gemeenschap sceptisch tegenover het circus en de politie weet ook zeker dat hun er wat mee te maken hebben.

Seizoen 5 Hotel

In dit seizoen zien we voor het eerst Lady Gaga die ook een Golden Globe heeft gewonnen.

Ryan Murphy neemt je mee naar Hotel Cortez waar je wel in komt maar of je er uitkomt is nog de vraag. Hier zijn wandelgangen en kamers Ala H.H Holmes. Detective John Lowe en zin  vrouw zijn hun zo’n verloren door kidnapping en zijn hard naar hem opzoek. Uiteindelijk komt hij uit bij Hotel Cortez  en hij doet zich voor als bezoeker. In het hotel zien we een aantal bijzondere verschijningen zoals: heroïne verslaafde Sally en excentrieke transgender Liz Taylor. John komt er achter dat er een seriemoordenaar rondhuist en gaat verder op onderzoek uit.

Seizoen 6 Roanoke

Anders dan de voorgaande jaargangen, heeft een gedeelte van dit seizoen een vertelstijl die is opgevat als een realityreeks, My Roanoke Nightmare, die een (zogezegd) waargebeurd verhaal reconstrueert. De actiescènes (die als re-enactment worden aangeduid) worden daarbij dan ook afgewisseld met interviews waarin de gebeurtenissen worden becommentarieerd.

In dit seizoen spelen: Kathy Bates, Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr, Lilly Rabe, Dennis o’ Hare, Evan Peters, Cheyenne Jackson, Angela Bassett.

Lady Gaga en Finn Wittrock hebben een gastrol.

Seizoen 7 Cult

In dit seizoen zien we in het heden dat Donald trump het presidentschap wint en hoe mensen zich tegen elkaar uitspelen. Kai (Evan Peters) die gaat een sekte beginnen en zaait angst uit en, Ally (Sarah Paulson) heeft heel veel angsten was door ze niet meer normaal kan functioneren. In dit seizoen zien we ook kleine dingetjes terug van andere seizoenen waaronder ook Twisty (killer clown).

Ally heeft heel veel angsten maar, door de omstandigheden word ze sterker en verslaat ze haar eigen demonen. Kai is zo gek als een deur en wilt In de politiek erg hoog komen en zo ook president worden.. eng genoeg komt hij ook best hoog en iedereen doet wat voor hem. Dit seizoen was erg on point.

We hoeven nog maar een paar maanden te wachten voor weer een nieuw seizoen van American Horror Story, voor nu kan je je zelf vermaken met de seizoenen die op Netflix staan of (ook van dezelfde makers) The people vs O.J Simpson.

Welk seizoen vind jij het gaafst?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “American Horror Story seizoen 8 wordt een cross-over”

  1. Gave serie! Ik ben benieuwd hoe ze die cross-over aan gaan pakken. Ik vond de (kleine) cross-over in seizoen 6 een gave toevoeging.

    Elk seizoen een nieuw verhaal spreekt me erg aan. De eerste twee seizoenen vind ik het best. Seizoen 5 heb ik niet helemaal af gekeken, omdat die me niet echt trok, maar seizoen 6 vond ik weer erg gaaf. Binnenkort maar eens aan seizoen 7 beginnen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie