American Mary trailer – Even surgeons can be creative

2013 zou, gezien de hoeveelheid aan projecten in het thema, best wel eens het jaar van Frankenstein kunnen worden. De Canadesche horrorfilm American Mary past wellicht ook in het rijtje, ‘A Frankenstein for the 21th Century’ schrijft letterboxd.com.

American Mary vertelt het verhaal van Mary (Katharine Isabelle), een studente geneeskunde die steeds verder in geldproblemen komt. Om rond te komen raakt ze in het ondergrondse circuit in aanraking met een duistere kant van het vak vol ‘body modification’ en illegale operaties. Het is makkelijk geld verdienen en Mary raakt steeds dieper in het circuit verzeilt, tot haar geweten aan het begint te vreten.

De film is geregisseerd door Jen en Sylvia Soska (Dead Hooker in a Trunk) met in de hoofdrol Katharine Isabelle (Ginger Snaps). De film draait sinds augustus op diverse filmfestivals en krijgt op 11 januari 2013 een korte bioscooprelease in Engeland. Slechts 10 dagen later zal Universal de film daar ook op BD/DVD in de schappen leggen en op 28 maart 2013 brengt Universal hem ook in de verkoop bij onze oosterburen. Over een Nederlandse release is nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “American Mary trailer – Even surgeons can be creative”

  1. Opvallend snelle distributie van Universal trouwens, in Amerika is het nog geen duidelijk distributeur gevonden voor deze film. Hetzelfde gold voor Storage 24, in NL al op dvd en in Amerika nog niet.

    Beantwoorden

Plaats een reactie