American Psycho als musical

American Psycho als musicalVolgens David Johnson is, mede geïnspireerd door de economische crisis, de tijd rijp om de Wallstreetbankier en seriemoordenaar Patrick Bateman naar het podium te brengen. De musical wordt geschreven door Duncan Sheik en Roberto Aguirre-Sacasa, wanneer deze in premiere gaat is nog niet bekend.

Het boek van Bret Easton Ellis uit 1991 over de moordlustige bankier in de 1980, werd in 2000 al verfilmd door Liongate met Christian Bale in de hoofdrol en is inmiddels opnieuw uitgebracht.

American Psycho als musical?

Patrick Bateman is een aantrekkelijke, intelligente en rijke Wallstreetbankier. Hij lijkt op een normale man, maar ’s nachts vermoordt hij wildvreemde, onschuldige mensen. Zijn dubbelleven en zijn psychische problemen blijven onopgemerkt door zijn ongeïnteresseerde collaga’s. De koelheid en doeltreffendheid waarmee hij vervolgens zijn daden begaat, gecombineerd met de oppervlakkigheid van Batemans emoties en van diens omgeving, leiden tot een verrassend komisch effect.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x