Horrorlegende Robert Englund komt naar eerste Amsterdam Comic Con

Nadat vorig jaar met succes de Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht plaats vond, stapt nu ook een Britse partij over het Kanaal om hier zo’n event te hosten. Op 27 en 28 augustus is de Amsterdam Rai het toneel van de Amsterdam Comic Con en wordt georganiseerd door Showmasters Events, in Engeland organisator van een twintigtal ‘Film & Comic Con’-events en dit jaar gaat uitbreiden naar 10 nieuwe Europese steden.

Robert Englund - Freddy KruegerVoor het evenement in de RAI Amsterdam zijn direct diverse gasten aangekondigd; Robert Englund (Freddy Krueger uit Nightmare on Elmstreet), Sean Astin (Samwise – Lord of the Rings), James Marsters (Spike – Buffy) en nog ongenoemde acteurs uit Game of Thrones. Het plan is om zo’n 40 Hollywoodsterren uit films en tv-series naar Nederland te halen. UPDATE 01/02/16: ook bevestigd zijn Daniel Logan (Star Wars), Kristian Nairn en Daniel Portman (beiden Games of Thrones)

Meer informatie, zoals over ticketverkoop, wordt binnenkort bekend gemaakt.
Het volledige persbericht:
amsterdam comic con

Amsterdam krijgt haar eigen Comic Con

SHOWMASTERS lanceert hun populaire evenementen in Europa beginnend met Amsterdam Comic Con in augustus 2016

Amsterdam –  Showmasters Ltd / Global Comic Con Ltd gaat op 27 en 28 augustus in RAI Amsterdam de eerste Amsterdam Comic Con organiseren. Amsterdam geeft daarmee het startschot van een aantal groeiende en steeds populairder wordende evenementen die het bedrijf op het vasteland van Europa gaat opzetten.
Het tweedaagse evenement zal gastheer zijn van verschillende Hollywoodsterren uit bekende films en tv-series zoals Lord of the Rings (Sean Astin, Hobbit Samwise), Buffy (James Marsters, Spike) en de populaire Game of Thrones.
Maar ook horrorlegende Robert Englund (Freddy Krueger uit Nightmare on Elm Street) zal erbij zijn. Dit zijn slechts enkele van de 40 Hollywood gasten die op het eerste evenement in de RAI aanwezig zullen zijn. Amsterdam Comic Con gaat de beste aspecten van de bekende Comic Cons nemen en deze aan alle Nederlandse en internationale fans brengen.

Om hun evenementen naar een volgende niveau te kunnen brengen heeft organisator SHOWMASTERS Global Comic Con Ltd opgezet. Het nieuwe bedrijf  gaat zich bezighouden met organisatie van evenementen en activiteiten op het vasteland van Europa. Global Comic Con Ltd is van plan om 10 nieuwe Comic Cons naar Europa te brengen in de komende jaren.

Jason Joiner directeur van Global Comic Con Ltd zegt hierover: “Het is de afgelopen jaren een grote ambitie van de onderneming geweest om nieuwe evenementen in de belangrijkste Europese steden te ontwikkelen.”

Global Comic Con Ltd heeft grote plannen voor hun eerste evenement in Amsterdam: het team met veel ervaring, know how en de juiste wereldwijde entertainment- en mediacontacten wil bekende internationale film/comicbook gasten en de Nederlandse fans samen brengen om een evenement te organiseren dat niet snel vergeten zal worden. In Amsterdam kunnen bezoekers een geweldige lijst aan bekende Hollywood gasten verwachten, op de foto gaan met deze sterren, hun handtekeningen verkrijgen, aan cosplay wedstrijden deelnemen en verschillende tentoonstellingen bekijken. In een gaming area nieuwe en retro games spelen, in de comic zone alles wat met comics en strips te maken heeft vinden, lezingen en panels met gasten uit de film-, tv- en comic/stripwereld bijwonen alsmede uiteenlopend merchandise en memorabilia kopen van tientallen handelaren en exposanten die aanwezig zullen zijn. Dit alles zal de Amsterdam Comic Con tot een geweldige ervaring voor fans van zowel comics als films maken of het nu Star Wars, Spiderman of The Walking Dead fans zijn.

Global Comic Con/SHOWMASTERS gaat in de komende weken / maanden meer Europese locaties voor nieuwe Comic Cons bekend te maken en daarmee de reeds indrukwekkende lijst van events in meer dan 10 grote steden in Groot-Brittannië, waar het bedrijf jaarlijks al meer dan 20 Comic Con-achtige events organiseert verder uitbreiden. Tot de SHOWMASTERS portfolio behoren ook speciale evenementen zoals de officiële Sherlock (Holmes) Conventie – Sherlocked en de officiële Star Trek Convention – Destination Star Trek Europe die dit jaar de 50ste verjaardag van de populaire Star Trek franchise gaat meevieren.

SHOWMASTERS was vorig jaar de enige eventorganisator die het gelukt was om de hoofdrolspelers van de bekroonde Back to the Future filmreeks te verenigen tijdens het 30-jarig jubileum van de filmreeks. Michael J. Fox (Marty McFly), Christopher Lloyd (Doctor Emmett Brown) en Lea Thompson (Lorraine Baines) verschenen 3 dagen lang op de London Film & Comic Con waar meer als 100.000 bezoekers aanwezig waren. Andere Hollywood grootheden die het evenement bezocht hebben waren onder anderen Benedict Cumberbatch (Sherlock, Star Trek), Sigourney Weaver (Alien filmreeks, Avatar, Ghostbusters) en Bill Paxton (Titanic, Apollo 13, Aliens).

2016 belooft een geweldig jaar voor SHOWMASTERS te gaan worden. Met de versterking van Global Comic Con Ltd gaat het bedrijf spannende, nieuwe, evenementen in heel Europa opzetten, te beginnen met de Amsterdam Comic Con, waar de organisator aan de fans in Nederland en de rest van Europa wil laten zien wat het betekent om op een echte internationale Comic Con aanwezig te zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Horrorlegende Robert Englund komt naar eerste Amsterdam Comic Con”

  1. Als ik het zo lees wordt dit best een grote comic con. Leuke gasten bekend in ieder geval. Kijk er zeker wel naar uit, Maar er is nog geen internet site ofzo?

    Beantwoorden

Plaats een reactie