Amsterdam Dungeon hervat na 400 jaar heksenverbranding

Heksenverbranding. De nieuwe spectaculaire show in The Amsterdam Dungeon.

Roermond, 1613. Na een aantal mislukte oogsten, besmettelijke ziekten onder het vee en doodgeboren kinderen werden, tijdens het grootste heksenproces dat Nederland ooit heeft gekend, 64 heksen tot de brandstapel veroordeeld.

Nu 400 jaar later neemt The Amsterdam Dungeon haar bezoekers mee in de duistere geschiedenis van heksenjachten in Nederland middels een nieuwe attractie waarin onschuldige slachtoffers worden veroordeeld voor hekserij en op de brandstapel belanden.

Heksenverbranding Amsterdam Dungeon
Christina Curry was de eerste ‘heks’ die in The Amsterdam Dungeon op de brandstapel werd gegooid.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erno
Erno
10 jaren geleden

Barbie, Patty B., Gerard J. Maar dan voor ’t echie.

Gerard van de Garde
Gerard van de Garde
10 jaren geleden

Toen jullie ‘Roermondse’ show openging, heeft het radioprogramma Met het oog op morgen niet jullie maar mij benaderd voor een interview. Pas later snapte ik dat daar een persbericht van jullie achter zat.
Opmerkingen bij de tekst op jullie site: De ‘Roermondse’ heksenprocessen speelden zich af in 1613 én 1614, het ging niet om 64 maar om (minstens) 74 individuele processen in Roermond zelf en omliggende plaatsen (49/74 in Roermond) en het aantal dodelijke slachtoffers was 60 à 65 (van vijf is de afloop onbekend). Er is niet bekend dat mislukte oogsten, besmettelijke veeziekten en doodgeboren kinderen de aanleiding zouden zijn geweest voor een heksenjacht. Wel is aantoonbaar dat de wrede verhoormethoden leidden tot een kettingreactie van ‘bekentenissen’ waarbij steeds nieuwe slachtoffers beschuldigd werden.

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x