Meer informatie rond survival horror AMY

In maart kondigde de Franse ontwikkelaar Lexis Numérique het spel AMY aan voor PlayStation Network, kort daarna werd ook bekend dat de survival horrorgame ook in de XBox Live Arcade zal verschijnen. En mocht dit een succes worden, dan denkt men erover om de game ook voor PC uit te brengen. Op het PlayStation blog deelt de ontwikkelaar meer informatie rond de titel.

Survival Horror Amy voor XBLA en PSN

Het verhaal:
Het is een regenachtige dag in december 2034, de opwarming van de aarde is een groot probleem, besmettelijke ziekten en natuurrampen zijn aan de orde van de dag. Je speelt als Lana, een personage dat bij kennis komt na een komeetinslag in de kleine stad Silver City. Bij het ontwaken, ontdek je dat Silver City is veranderd in de chaos. Geweld, blinde woede, vernielingen en de dood: het is een hel op aarde.

Getroffen door een mysterieus virus zijn de meeste stedelingen veranderd in gruwelijke wezens en jagen nu door de straten als een wilde hordes. Je bent gewond en je weet dat je moet ontsnappen, maar je bent geïnfecteerd en het virale proces is al begonnen. Er zijn slechts twee manieren om de infectie te overleven. Een daarvan is het vinden van speciale medische apparatuur, aangetroffen op de lijken van soldaten die Silver City zijn binnengedrongen. De andere ligt bij Amy.

Een bijzonder meisje in naar je toe gekomen, ze kan niet praten en haar ze kijkt zowel angstig als verdrietig. Je besluit haar te beschermen en je ontdekt dat Amy bijzondere krachten heeft. Als je bij je in de buurt is, wordt je niet meer verteerd door het virus en genees je zelfs een beetje. Haar krachten zouden wel eens de reden kunnen zijn dat jullie achtervolgd worden door geïnfecteerde mensen, monsters en zelfs de Special Forces.

Overleven
De ontwikkelaar wil je breekbaar laten voelen, Lana is niet gewend om te vechten en Amy is maar een klein meisje. Om te overleven zul je de vijanden moeten ontwijken, je verstoppen in bijvoorbeeld een kast of onder tafels. Door je te verbergen kun je de tegenstanders afluisteren, al wordt dat niet geheel risicoloos.

Je doel ik het spel is om te ontsnappen samen met Amy. Rennen, verstoppen, vechten en puzzelen. Volgens de ontwikkelaar heb je vaak keuze tussen deze tactieken om je vijanden te slim af te zijn. Gedurende het spel zul je ook andere personages leren kennen, maar ook leer je meer over de mysterieuze Amy.

Haar krachten zul je op bepaalde momenten in het spel nodig hebben. Naast haar helende krachten, kun je via de DualShock-controller haar hartslag voelen en dit gebruiken bij het verkennen van gevaarlijke lokaties. Maar ook Lana’s ziekte komt soms van pas, monsters zullen je minder herkennen als de virus in een verder gevorderd stadium zit.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=t4KtIqirCME&w=620&h=383]

Amy zal een uitgebreid verhaal bevatten en zal je leiden langs alle donkere hoeken van Silver City.
Het spel komt deze zomer uit op het PlayStation Network en XBox Live Arcade.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Meer informatie rond survival horror AMY”

Plaats een reactie