Angstaanjagende nieuwe trailer voor Frankenweenie

FrankenkweeniedogZoals eerder al op deze website werd aangekondigd, worden we dit jaar getrakteerd op maar liefst twee films van Tim Burton. Eerder konden we al genieten van ‘Dark Shadows’, maar aan het eind van dit jaar zal ook ‘Frankenweenie’ in de bioscopen draaien. Burtons ‘Frankenweenie’ zal teruggaan naar de stijl (‘stop-motion techniek’), zoals we die ook gewend waren in zijn eerdere films, zoals ‘Corpse Bride’.

Het verhaal in het kort:

‘Een hartverwarmende film over een jongen en zijn hond. Na het onverwachte verlies van zijn hond Sparky, grijpt de jonge Victor terug naar de kracht van de wetenschap, om zijn hond weer tot leven te wekken. Met alleen wat kleine aanpassingen. Hij probeert zijn nieuwe creatie geheim te houden voor de buitenwereld. Helaas tevergeefs. Wanneer Sparky eropuit trekt, leert de directe omgeving van Victor, dat ‘een nieuwe kijk op het leven, zoals wij die kennen’, monsterlijke gevolgen kan hebben.’

Disney heeft een nieuwe trailer van ‘Frankenweenie’ vrijgegeven, die zich vooral richt op de diverse thema’s van de film, waaronder de angst voor de dood en het omgaan met verlies. Ook is de trailer (en eveneens de film) een eerbetoon aan zowel ‘Frankenstein’ en ‘De Bruid van Frankenstein’.

Oude bekenden uit eerdere films zullen de stemmen verzorgen, waaronder Winona Ryder (‘Beetlejuice’, ‘Edward Scissorshands’), Catharine O’Hara (Beetlejuice, The Nightmare before Christmas), Martin Short (Mars Attacks!), Martin Landau (Ed Wood, Sleepy Hollow). Later zijn hier Charlie Tahan (I am Legend) en Atticus Shaffer (Hancock, Unborn). Er zijn meer dan 200 poppen gecreëerd voor de film en de diverse namen van de karakters (‘Victor’, ‘Elsa van Helsing’, ‘Edgar “E” Gore’, ‘Mr. Burgermeister’) zijn gebaseerd op verschillende klassieke horrorfilms.

De animatiefilm ‘Frankenweenie’ wordt volledig gefilmd in zwart/wit en uitgebracht in 3D. De verwachting is, dat de film in het najaar in de Nederlandse bioscopen zal draaien.

Interessant artikel?

Plaats een reactie