Animatie Under The Apple Tree zoekt horrorcrowdfunders

Under The Apple Tree is een bizarre griezelkomedie over wormen, appels, familie, scheidingen en de dood. Een film met een hart, ook al klopt dat misschien niet meer… Om de film te realiseren, wil regisseur Erik van Schaaik de komende 30 dagen €15.000 ophalen via Cinecrowd.
Under The Apple Tree
Under The Apple Tree is een poppenanimatiefilm over twee broers: een appelboer en een priester. Deze twee ruziënde personages zijn zich volstrekt onbewust van het doen en laten van de twee kleinere wezens; Aber en Crombie, worm-broers die in een appel wonen. Als het mensverhaal vermengt met het dierverhaal gaat alles vreselijk mis. De wormen scheiden en herenigen. Mensen sterven en schrikken wakker. Regen en onweer geselen de begraafplaats. Is er sprake van goddelijke interventie of basale agrarische principes? Een ding is zeker: appelcider zal nooit meer hetzelfde smaken.

Filmmaker Erik van Schaaik: “Under The Apple Tree is een film vol tegenstrijdigheden: Bizar maar ontroerend. Dierverhaal maar menselijk drama. Geënsceneerd als een speelfilm, maar dialoog op rijm. Het draait allemaal om de innerlijke wereld, letterlijk en figuurlijk.”
https://vimeo.com/124798105
Erik van Schaaik is van jongs af aan gefascineerd door griezelverhalen. Zijn voorliefde voor onweersbuien, wapperende gordijnen en lange, donkere gangen bracht hem naar het zuiden van de Belgische Ardennen waar hij in een kasteel woonde en Under The Apple Tree begon te schrijven. In de stijl van Poe, Wilde en Dahl; een leuk griezel-fabeltje dat op satirische wijze de overeenkomsten tussen mens en worm schetst, resulterend in de eenwording van de twee: de wandelende dode.

Het project steunen is een appeltje-eitje en kan al vanaf €10 via CineCrowd.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie