Anime 2011 in het teken van Children of the Night

Animecon, het jaarlijkse Japanse popcultuurfestival vindt komend weekend plaats in Almelo. Stichting J-Pop organiseert dit festival al jaren voor de fans van de populaire Japanse cultuur zoals games, anime, manga, mode en Japanse popmuziek. Anime 2011 is een kleurrijk festival waarin een groot aantal bezoekers zich uiten in een van de facetten van de populaire Japanse cultuur uitingen, namelijk de cosplay, verkleed als figuur uit een van de vele games, anime of manga.

Animecom

Omdat Anime 2011 de 13e editie is van het festivalm heeft men voor een toepasselijk thema gekozen, “Children of the night”, naar een uitspraak van de legendarische Bela Lugosi als Dracula. De ondoden en de Japanse populaire cultuur gaan prima samen, het festival zal dus gevuld zijn met zombies, vampieren, weerwolven en andere creaturen die onze fantasie bevolken, Animatie en live action movies met het horror thema, hoewel sommige niet zo serieus zijn en sommige zelfs ronduit hilarisch zijn.

Dutch Manga Awards
Dit jaar organiseerd de Stichting J-Pop voor het eerst de Dutch Manga Awards, waar voor de beste Nederlandse anime/manga comics de eeuwige roem valt te halen (en een geldprijs van €250,-). Één prijs voor origineel werk: de Original Story Dutch Manga Award en één voor fan-comics gebaseerd op bestaande personages, de Fan-comic Dutch Manga Award. Voorwaarde is wel dat de comic daadwerkelijk in Nederland of België in eigen beheer is uitgegeven.

Op vrijdag 6 mei, de eerste dag van Anime 2011, worden tijdens de openingsceremonie van Anime 2011 worden de winnaars bekend gemaakt en ontvangen ze hun prijs uit handen van Aural Vampire, een electro/pop formatie uit Tokyo, Japan, die speciaal voor het festival overgekomen is.

Aural Vampire is een electro gothic popband uit Tokio, Japan. De band werd in 2000 opgericht. In 2004 kwam hun eerste album uit “Vampire Ectasy”. In 2008 tekenden ze een contract met de Avex Group, een van Japans grootste muzieklabels. Hetzelfde jaar volgden 3 EP’s en in 2009 de single “Freeeze”. In 2010 kwam hun tweede album “Zoltank” uit.

Japanse popmuziek staat bekend om Glamrock, Visual Kei-bands en tiener idolen, maar bands zoals Aural Vampire tonen het serieuze gezicht van moderne Japanse muziek. Aural Vampire bestaat uit 2 leden: EXO-CHIKA voor de vocalen en de gemaskerde RAVEMAN die voor de muziek zorgt. Zij kennen elkaar van school en zijn allebei fans van horrorfilms uit de jaren 70 en 80 – waar ze hun stijl grotendeels op gebaseerd hebben. EXO-CHIKA heeft van nature hoektanden waar de naam Aural Vampire door ontstaan is en draagt op het podium altijd zelfgemaakte kostuums. RAVEMAN draagt altijd maskers tijdens optredens, die hij overigens ook zelf maakt.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sQbAzXHyOfk&w=620&h=395]

Voor een uitgebreid programma van de Anime 2011, het laatste nieuws en de kaartverkoop van het festival kun je terecht op de Anime 2011.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Anime 2011 in het teken van Children of the Night”

Plaats een reactie