Apollo 18, een reden om nooit meer naar de maan te gaan

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat de maanprogramma’s allemaal zijn gestopt of flink uitgesteld. Waarom wordt er eigenlijk vaker gesproken over mogelijke missies naar Mars, dan nog een keer de maan te bezoeken?

De mockumentary Apollo 18, samengesteld uit gevonden beeldmateriaal van de missie die officieel nooit heeft plaatsgevonden, verklaart waarom we nooit meer een maanmissie zullen meemaken.

Gonzalo Lopez-Gallego regisseert Apollo 18, de film wordt geproduceerd door Timur Bekmambetov en The Weinstein Company. De film is begin deze maand aangekondigd, maar waarschijnlijk al grotendeels af, gezien men mikt op een release in maart 2011.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Apollo 18, een reden om nooit meer naar de maan te gaan”

 1. Klinkt gaaf maar wat moet ik me er precies bij voorstellen als film?

  Wordt er toch een maanmissie georganiseerd?
  Komt de eigenaar van de pootafdruk onze blauwe planeet bezoeken?
  Of…?

  Beantwoorden
  • “De mockumentary Apollo 18, samengesteld uit gevonden beeldmateriaal van de missie die officieel nooit heeft plaatsgevonden, verklaart waarom we nooit meer een maanmissie zullen meemaken.”

   Dat staat hierboven en zou dus betekenen dat het gaat om een “nep-documentaire” die is gemaakt naar aanleiding van en met beeldmateriaal van een missie die officieel niet heeft plaatsgevonden. Dus niet toch een missie naar de maan, maar DE missie naar de maan die ervoor heeft gezorgd dat men niet meer naar de maan gaat. Dat het gaat om een buitenaards wezen dat op bezoek komt lijkt me ook onwaarschijnlijk, want dat zou volgens mij de strekking van de film veranderen.

   Dit klinkt overigens als iets wat heel gaaf kan zijn. Ik ben benieuwd 🙂

   Beantwoorden
  • Mockumentairy‘ is een redelijk nieuwe term, hieronder vallen films zoals Blair Witch, Paranormal Activity. Maar ook het originele hoorspel van War of the Worlds valt eronder.

   Overigens blijkt ‘Found Footage‘ zoals Blair Witch en Paranormal Activity tegenwoordig een eigen genre te zijn. Maar een Nederlandse term is nog niet voor de hand.
   Ik noem het zelf wel eens ‘Handycam Horror

   Beantwoorden
 2. Ruimte-horror: beklemmende sfeer in een beperkte setting. Ik moet al ver teruggaan om me er een goeie te herinneren. Toch kijk ik hier best wel naar uit, die “handycam horror” : ) – bijna schattig – is misschien eens niet slecht voor dit genre.

  Toch even opgezocht: Apollo 18,19 en 20 zijn nooit vertrokken wegens geldgebrek. Waarschijnlijker lijkt het me dat men het wel gezien had op grijs Janneke Man en eens een vluchtje hoger wou maken…

  Beantwoorden

Plaats een reactie