Army of Darkness: Defence (iPhone/iPad)

Army of Darkness - Defence (iPhone)In Apples App Store stikt het werkelijk van de Castle Defence games waar niemand echt op zit te wachten. En tussen al die soortgelijke games zie je er snel één over het hoofd die net even anders is.

Army of Darkness: Defence is één van die Castle Defence games. Misschien niet eens een heel erg bijzonder goede game, maar wel één voor de fans van Evil Dead: Army of Darkness! En het verhaal van de film leent zich ook nog eens perfect voor dit soort game.

 

Jij speelt natuurlijk Ash gewapend met je Boomstick (shotgun) en je moet het boek der doden, de Necronomicon, verdedigen tegen horden deadites: de Army of Darkness. Daarbij kun je de hulp inroepen van troepen zoals zwaardvechters, boogschutters en later in het spel helden uit de film als The Wiseman, Arthur en Sir Henry.  Het kost staal om de troepen op te roepen wat je verdient met het verslaan van je tegenstanders. Ook verdien je hiermee goud wat je tussen levels in kunt gebruiken om je troepen of jezelf te upgraden met meer levenspunten of sterkere wapens.

De game heeft een leuke tekenfilmachtige stijl en natuurlijk zijn de soundclips van Ash allemaal aanwezig: “Groovy!”, “This is my boomstick!” en wordt ook de originele muziek gebruikt. Ook zullen de speciale aanvallen je bekend voorkomen uit de film.

iPhone/iPad: Army of DarknessArmy of Darkness: Defence doet weinig nieuws maar is gewoon een leuke game om wat tijd te doden. Op moment van schrijven is de game zelfs tijdelijk gratis te krijgen maar ook voor € 0,79 is het een must voor fans!

Waardering: ***

Army of Darkness Defense – Backflip Studios

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie