B-filmmuziek uit jaren ’60 en ’70 in de theaters

Dit voorjaar reist B-Movie Orchestra langs de Nederlandse clubs en theaters om opwindende B-filmmuziek uit de jaren 60 en 70 tot leven te brengen. De band – onder leiding van drummer/producer Baz Mattie (Junkie XL, Ellen ten Damme) – heeft inmiddels een succesvolle reeks shows met twee goed ontvangen albums op zijn naam staan en is regelmatig te zien bij De Wereld Draait Door. Gewapend met vier blazers, percussie, Hammond orgel, drums, gitaren, curieuze filmbeelden en natuurlijk de hypnotiserende Cinematic Fever Girls trakteert B-Movie Orchestra het publiek op een wervelende live performance. Laat je meevoeren naar een wereld waar de auto’s scheuren, de pistolen schieten, de erotiek bedwelmt en waar stripfiguren uitgroeien tot filmhelden.

BMovie_3379_JochemJurgens_webWie kent ze niet; de onweerstaanbare en soms ietwat ranzige B-films uit de jaren 60 en 70 met hun karakteristieke soundtracks. Films die het nét niet hebben, onbedoeld gedateerd zijn, maar juist daarom enorm onweerstaanbaar blijken. Denk aan spaghettiwestern als The Good, the Bad & the Ugly, secret agents als Diabolik, bioscoophits als Mission Impossible en films uit de James Bond-serie, de naïeve soft erotica van Black Emanuelle en sci-fi babe Barbarella.

B-Movie Orchestra heeft dit genre omarmd en steekt de allerbeste B-film muziek in een fris jasje. Rauwe psychedelische muziek – afgewisseld met vette bigband arrangementen en donkere, mysterieuze ritmes – knalt de zaal in, terwijl de VJ heerlijke filmfragmenten op het publiek afvuurt. Beelden vol wellustige vampiers, gevleugelde superhelden, moordlustige superbabes en aan elkaar geknutselde monsters smelten samen met de sound van spanning, gevaar, erotiek en een flink pak slaag. De onovertroffen en verleidelijk heupwiegende Cinematic Fever Girls zorgen voor de sexy ooh’s en aah’s.

BMovie_3336_JochemJurgens_webDe twaalfkoppige band die cultfilms op swingende wijze onder de aandacht van een groot publiek brengt, staat onder leiding van Baz Mattie, bekend als drummer bij Junkie XL, La Lupa en Ellen ten Damme. In 2009 haalde hij een groep muzikanten en een visueel interactieve kunstenaar bij elkaar om zijn favoriete muziek van B-film platenlabels als Plastic, Bernie’s Grooves en Crippled Dick Hot Wax onder de aandacht te brengen. B-Movie Orchestra was een feit. De B-filmbeeldenshow wordt verzorgd door de interactieve beeldsampler Pablo Dias die de beelden perfect laat aansluiten op de muziek. The Cinematic Fever Girls – bestaand uit de actrices/zangeressen Elisa Beuger en Reineke Jonker – nemen de zang voor hun rekening en vormen in ‘full stereo’ het gezicht van de band.

Theater- en clubtour 2015
VR 03-04-2015 Kampen – Stadsgehoorzaal
DO 09-04-2015 Hoorn – Park Theater
ZO 12-04-2015 Arnhem – Luxor Live
WO 15-04-2015 Amsterdam – Melkweg
DO 16-04-2015 Naaldwijk – Westlandtheater De Naald
VR 24-04 2015 Rotterdam – LantaarnVenster
meer info op b-movie-orchestra.nl

B-Movie Orchestra TheatreTour2014 trailer 720

Interessant artikel?

1 gedachte over “B-filmmuziek uit jaren ’60 en ’70 in de theaters”

Plaats een reactie