BUTFF – 5 dagen genieten van goed foute films in Breda

B-movie, Underground en Trash Film FestivalJe hebt goede films, je hebt foute films en je hebt goed foute films. In de laatste categorie vallen de films die je kunt zien op het B-Movie Underground & Trash Film Festival. BUTFF vertoont films die, zoals zij zelf zeggen “radicaal afwijken van de gangbare cinema”.

Van 8 tot 12 september kun je in Cafeetheater de Boulevard en het Centrum voor de kunsten ‘De Nieuwe Veste’ in Breda genieten van de volgende Nederlandse premières:

LA Zombie, de controversiële homo zombie porno van Bruce LaBruce, die vanwege de vele erecties de Australische filmkeuring niet door kwam en vervolgens door het Australische Melbourne International Film Festival moest worden geschrapt.

Het met seks en gore gevulde Cadavres van de Canadees Erik Canuel. Over de nutteloze Raymond die het lijk van zijn plotseling overleden moeder in een greppel dumpt om vervolgens berouw te krijgen en het verkeerde lijk weer mee naar huis te nemen.

Hoofdgast: Jörg Buttgereit

Captain Berlin versus HitlerJörg Buttgereits laatste film Captain Berlin versus Hitler, een registratie van Buttgereits toneelstuk met dezelfde naam. Deze keer geen necrofilie, dood en verderf, maar wel weer een ‘over the top’ verhaal, met Hitler, Dracula en Captain Berlin in de hoofdrol.

Fans van Buttgereit kunnen dit festival trouwens hun hart ophalen, want de Duitse regisseur is de hoofdgast van BUTFF. Naast Captain Berlin versus Hitler zullen Nekromantik 1 en 2 worden vertoond, alsmede een aantal van Buttgereits korte films. Tevens zal Buttgereit een van zijn (Duitse) hoorspelen ten gehore brengen.

Symposium: Grenzen verkennen en overschrijden?

Behalve films zijn er tijdens BUTFF diverse nevenactiviteiten. Tijdens het symposium “Grenzen verkennen en overschrijden?” verkennen deelnemers Buttgereit en Hester Scheurwater de grens van het toelaatbare. Elke dag wordt afgesloten met een muzikale thema avond met performances van obscure acts zoals Kristus Kut, Abattoir Rouge en RUFT.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank Mulder
13 jaren geleden

Niks geen last van cencuurcommissies in Nederland, heerlijk.
(tenminste nog niet… als het aan Hirsch Ballin ligt…)

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x