Recensie: Banshee (Kari Skogland, 2006)

Bashee - DVD ShockfilmZe noemen haar de Banshee. Sage Rion (Taryn Manning) is een pittige tante met een vlijmscherpe tong, een klein hartje en een heel groot talent: Banshee is de beste en snelste autodief van allemaal!

Toch had ze die Dodge Charger uit 1966 beter niet kunnen stelen. Want ook seriemoordenaars houden van klassieke wagens en deze sadistische engerd doet er alles aan om zijn auto terug weer te krijgen. Met de politie en de plaatselijke maffia op haar hielen, begint de zwaarste race uit Banshee’s carrière: een race tegen de klok!

Sadistisch, dat is inderdaad een term die bij deze film past, want ook de hoofdrolspeelster pakt direct alle mannen in de film hard aan. Het is duidelijk dat je niet met Sage moet sollen in deze ‘extreme fast, extreme furious’-wereld. Na de ongelukkige diefstal neigt de film een stevige politiethriller te worden, het zijn de gewelddaden van de seriemoordenaar die Sage in een val met een redelijke dosis gore storten.

Banshee is goed geacteerd en kijkt lekker weg, maar helaas zien we deze seriemoordenaar te weinig aan het werk en blijft de film slechts een stevige thriller. Vanaf 22 augustus is Bashee te koop op DVD van Shockfilm

Sterren: 3.1 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: Banshee (Kari Skogland, 2006)”

Plaats een reactie