Bekroonde BBC-serie Being Human start in Nederland

Being Human draait om drie twintigers die een dubbelleven leiden; naast hun normale leven hebben ze een leven als weerwolf, vampier en geest. Ze proberen een alledaags leven te leiden ondanks hun vreemde en donkere geheimen.  Naast de gewone problemen en uitdagingen voor jonge mensen – liefde, werk en vrienden – moeten ze hun geheim bewaren en daarvoor zijn ze op elkaar aangewezen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=v_sRd2spBo0&fs=1&hl=nl_NL&rel=0]

Mitchell – Aidan Turner speelt de rustige, kalme vampier John Mitchell, die werkt als een portier in een ziekenhuis. Mitchell is getransformeerd tot vampier in de loopgraven tijdens de eerste wereldoorlog en zijn activiteiten binnen de vampieren gemeenschap werden zeer gewaardeerd. Toch is hij de laatste tientallen jaren terughoudender tegenover de standpunten van deze gemeenschap.

George – Russell Tovey speelt de verlegen en zenuwachtige weerwolf George met een IQ van 156 en spreekt zowel Frans, Duits, Italiaans, Spaans als Kroatisch. Hij werd een weerwolf tijdens een wandeling op vakantie in Schotland. Zijn maandelijkse volle maan transformaties zijn zeer pijnlijk. George werkt net als Mitchell als portier in het plaatselijke ziekenhuis.

Annie – Lenora Crichlow speelt de rol van de onzekere geest Anna Clare Sawyer, die is het huis in Bristol is gestorven. Hoewel ze zich voor mensen onzichtbaar kan maken, is ze voor andere bovennatuurlijke wezens altijd gewoon te zien. Dit loopt tot een bijzondere ontmoeting met George en Mitchell die aan het begin van de serie de woning willen huren.

Being Human FOXlife Benelux

In 2009 won deze Britse horrordramaserie bij de Britse Royal Television Society awards voor Best Special Effects en Best Tape And Film Editing. In datzelfde jaar won de serie ook een award bij de Writers’ Guild of Great Britain in de categorie Television Drama Series. Het eerste seizoen Being Human van zes afleveringen is vanaf 26 oktober 20:30u bij FOXlife te zien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie