Top 5: Cannibal Fever (Eten of Gegeten worden)

De zomer is voorbij en jij hebt zeker veel boven de BBQ gehangen. Wat heb jij er op gegooid? Een worstje? Een steak? Een shaslik? Of had je toch liever een stukje dij? De keuze was reuze. Hier mijn Top 5: Cannibal Fever. Mijn rijtje kannibalen-horrorfilms:

1. Wrong Turn

Wrong Turn (2003) Trailer

Wrong Turn is een Amerikaanse filmserie van horrorfilms die bestaat uit zes films, in eerste instantie gecreëerd door Alan B. McElroy. De films volgen een familie misvormde kannibalen die jagen op groepen mensen. Alle films spelen zich af in West-Virginia. Onderweg naar een sollicitatiegesprek krijgt Chris Finn in de bossen van West-Virginia een botsing met de auto van een paar tieners. Als ze dan besluiten op zoek te gaan naar hulp, komen ze plotseling tot de ontdekking dat ze achtervolgd worden door een paar gruwelijk mismaakte kannibalen.

2. Cannibal Holocaust

Cannibal Holocaust Trailer

Cannibal Holocaust is een Italiaanse kannibalenfilm, exploitatiefilm en horrorfilm uit 1980, geregisseerd door Ruggero Deodato. De film bevat beelden die destijds als schokkend werden ervaren en veroorzaakte hiermee wereldwijde controverse

Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.

3. The Green Inferno

The Green Inferno Official Trailer #1 (2015) - Eli Roth Horror Movie HD

De New Yorkse student Justine, de dochter van een advocaat, ontmoet een studentenactivist genaamd Alejandro wanneer hij in hongerstaking gaat namens onderbetaalde conciërges. Justine, geslagen, stemt ermee in om Alejandro te helpen bij zijn volgende project: de Amazone redden. Wanneer hun vliegtuig echter neerstort vallen ze in handen van een groep kannibalen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com

4. The Texas Chainsaw Massacre (1974)

The Texas Chainsaw Massacre (1974) - Original Trailer (4K)

18 augustus 1973. Als Sally Hardesty hoort dat het graf van haar grootvader door vandalen werd geschonden, trommelt ze haar vriend Jerry, haar gehandicapte broer Franklin en haar vrienden Pam en Kirk op om te onderzoeken wat er precies gebeurd is. Onderweg nemen ze een vreemde lifter mee, die zichzelf tot hun grote ontzetting in zijn hand snijdt. De tieners dumpen de man langs de kant van de weg en rijden snel verder. Helaas krijgen ze een tijdje later autopech en moeten ze noodgedwongen aanbellen bij een luguber uitziend huis.

5. The Hills have eyes (2006)

The Hills Have Eyes | 2006 | Official Trailer (HD)

Een reboot van de spannende cultklassieker van Wes Craven uit 1977.
Een Amerikaanse familie is met de camper op reis door de woestijn van New Mexico wanneer ze opeens een auto-ongeluk krijgen. De auto is niet te repareren en hun mobiele telefoons hebben midden in de woestijn geen bereik. Ze proberen er het beste van te maken maar al snel merken ze dat er iets niet in orde is in dat gebied. Ze worden opgejaagd door misvormde lokale bewoners die gemuteerd zijn als gevolg van nucleaire tests door de overheid in het verleden.

En als toetje kan je ook nog kijken naar:

 • Raw
 • Hannibal
 • The Bad Batch
 • Sweeney Todd
 • Delicatessen

Eet Smakelijk!

Top 5: Cannibal Fever still uit Raw
Still uit Raw

Hoe ziet jouw kannibalen-horrorfilm top 5: Cannibal Fever er uit? Heb je nog suggesties voor titels die niet op de lijst staan? Laat het ons weten!

Interessant artikel?

3 gedachten over “Top 5: Cannibal Fever (Eten of Gegeten worden)”

 1. Op zich ook best een aanraden om de film van Umberto Lenzi eens te kijken.

  • Man from the Deep River
  • Eaten Alive!
  • Cannibal Ferox

  De eerste zorgde voor de plotselinge opkomst van het genre in de jaren ’70, de laatste is een van zijn bekendste.

  Beantwoorden
 2. Oeh, The Green Inferno was ik weer helemaal vergeten. Twee keer gezien en de derde keer gaat maar weer eens gebeuren binnenkort. Goeie tips!

  Beantwoorden

Plaats een reactie