Derde deel in Bigfoot War-reeks is uit: Food Chain

Eric S. Brown is een Amerikaanse horrorschrijver, die in zijn thuisland bekend staat als een zombiespecialist. De website Dead Central noemde hem “King of the Zombies” en als expert werkte hij ook mee aan o.a. Zombie CSU: The Forensics of the Living Dead. Hij brak door met het boek The War of the Worlds plus blood, guts and zombies, een herwerking van het beroemde boek van H.G. Wells. Deze maand verscheen in Amerika het derde deel in de Bigfoot War-reeks.

Zoals de titel al doet vermoeden, heeft deze Bigfoot niets meer te maken met de aandoenlijke Harry uit de TV-reeks Bigfoot and the Hendersons. Neen, Eric S. Brown keert terug naar de oorspronkelijke mythologische definitie van een Bigfoot, namelijk een wild monster dat zich schuilhoudt in de bossen. In dit derde deel, Food Chain getiteld, krijgt de mensheid af te rekenen met een dodelijk virus. Er ontstaat een heuse Apocalyps en de overblijvende mensen hebben af te rekenen met een aantal problemen. Ten eerste zijn de Bigfoots resistent voor het virus en hun populatie is onrustwekkend hoog gestegen.  Daarnaast moeten ze ook nog afrekenen met de zombies die in de vorige delen hun plaats hebben veroverd. Tenslotte is er ook een groot voedseltekort en ontstaat er een strijd voor wie aan de top van de voedselketen blijft staan. Inzet in al deze strijden is een ondergrondse basis die wel eens de sleutel tot overleving zou kunnen bevatten.

Ondertussen werkt Brown ook al aan een vierde deel. Dat moet het sluitstuk worden van deze reeks en zal gecombineerd worden met zijn andere reeks How the West Went to Hell. Volgend jaar verschijnt de opvolger in deze reeks A pack of wolves, over een groep cowboys die ’s nachts veranderen in weerwolven. De gebeurtenissen in dit boek zullen de start vormen van het vierde deel in de Bigfoot War-reeks. Daarin zullen weerwolven, demonen, zombies en bigfoots het tegen elkaar opnemen in een allesbeslissende strijd, die in ware western-stijl beslist zal worden.

Bigfoot War 3: Food Chain telt 94 bladzijden. De boeken van Eric S. Brown zijn nog niet vertaald naar het Nederlands, maar zijn hier wel als Engelstalige (e-)boek verkrijgbaar.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Derde deel in Bigfoot War-reeks is uit: Food Chain”

Plaats een reactie