Bill Skarsgård gaat van het ene horroricoon (Pennywise) naar het volgende (The Crow)

Toen bekend werd dat Zweedse acteur Bill Skarsgård in 2017 in de remake van It Pennywise the Clown zou spelen, waren er heel wat bedenkingen en twijfels. Zou hij de iconische prestatie van Tim Curry in de serie uit de jaren 90 kunnen evenaren? Zou een knappe, jonge acteur angstaanjagend genoeg kunnen zijn als Pennywise? Na het uitkomen bleken de twijfels allesbehalve nodig: Skarsgård leverde een ijzingwekkende rol af en dit zou hij zomaar opnieuw kunnen gaan doen in een nieuwe remake die in de maak is, namelijk die van The Crow (1994).

In de originele film, die al bijna dertig jaar oud is, speelt Brandon Lee muzikant Eric Draven. Hij en zijn verloofde worden vermoord door een gang, maar Eric blijft echter niet dood… Hij staat op uit het graf en neemt de naam The Crow aan, een bovennatuurlijke wreker die op zoek gaat naar de moordenaars van zijn verloofde. Sinds 1994 heeft The Crow een cultstatus gekregen. Waar de film (helaas) vooral bekend om staat, is dat de hoofdrolspeler Lee overleed tijdens de opnames. Lee werd in een scene beschoten, maar het pistool bleek niet leeg te zijn. Parallellen kunnen getrokken worden met het trieste recente incident met Alec Baldwin.

Maar terug naar minder verdrietig nieuws: er komt een remake van The Crow. In 1996 en 1998 verschenen al vervolgen, maar die werden niet bepaald goed ontvangen. In 2005 verscheen een vierde film (met acteurs als Tara Reid en Edward Furlong) en zelfs regisseur Rob Zombie had plannen om een vervolg te maken eind jaren negentig. Vervolgen zijn dus nooit echt succesvol geweest en dan hebben we het nog niet eens gehad over allerlei mislukte remakes. Ongeveer tien jaar geleden zou al een remake komen en grote Hollywood-namen als Bradley Cooper, Mark Wahlberg, Channing Tatum, Ryan Gosling en James McAvoy waren in gesprekken over het spelen van de hoofdrol, maar het mocht er niet van komen. Zelfs de broer van Bill, Alexander Skarsgård, zou in gesprekken zijn geweest voor de titelrol. Jaren later en een remake is nog steeds nergens te vinden. Er lijkt een vloek te rusten op het remaken van The Crow, maar wie weet is het eindelijk raak dit keer!

De remake gaat geregisseerd worden door Rupert Sanders, die vooral bekend is van Ghost in the Shell en Snow White and the Huntsman. En de verloofde van Eric Draven zal waarschijnlijk gespeeld gaan worden door FKA Twigs. The Crow is nu nog in voorproductie, dus we zullen zien of de ‘Crow-vloek’ om de hoek zal kijken.

Heb jij vertrouwen in de remake van The Crow? Of zie jij raven op de weg?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie