Bioshock 4 in de maak

2K Games heeft zojuist aangekondigd dat ze een nieuwe studio hebben opgericht, Cloud Chamber, met aan het hoofd Kelley Gilmore, oudgediende van games zoals XCOM en Civilization.  Deze studio heeft als eerste opdracht om een nieuw avontuur te maken in het Bioshock-universum. Naast Gilmore zijn ook Bioshock veteranen Hoagy de le Plante, Scott Sinclair en Jonathan Pelling van de partij.  De enige die niet schijnt mee te doen is de originele bedenker, Ken Levine.

In een interview met Gamesradar zegt Gilmore dit over de unieke omgevingen. De setting van de vorige spellen; de onderwater wereld Rapture, maar ook de zwevende stad Colombia zijn “ontzettend belangrijk voor de spelervaring” en de hele setting wat Bioshock maakt. Er zijn “genoeg nieuwe en creatieve ideeën om te ontdekken”, dus het zou zo maar kunnen dat we een hele nieuwe setting krijgen.

Voorlopig zit het nog in een initiatiefase, dus verwacht het nog niet de komende jaren. Ik denk zelfs dat dit een next-gen hit gaat worden. Maar de Bioshock-series heeft een warm plekje in mijn hart. Niet echt horror, maar freaky genoeg. Hoe denk jij erover? Heb jij de vorige games gespeeld? Laat het weten in de comments.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Bioshock 4 in de maak”

  1. Ik heb ze meerdere keren gespeeld en de games zijn schitterend,de sfeer is ontzettend mooi en de verhaallijn en gameplay is super.ik kan niet wachten tot nr4.

    Beantwoorden

Plaats een reactie