Recensie: Bitch Slap (Rick Jacobson, 2009)

Bitch SlapIn Bitch Slap volgen we drie mooie meiden die ergens in de woestijn zijn beland omdat ze een stel gestolen diamanten ter waarde van $200 miljoen zoeken. Deze hide out in woestijn is eigenlijk ook de enige (echte) locatie in de gehele film, we komen er echter achter door middel van flashbacks die a chronologisch getoond worden hoe de dames in deze situatie verzeild zijn geraakt en wat ze hier precies doen.

Dit klinkt gelijk een stuk ingewikkelder en ambitieuzer dan de film is trouwens! Want het verhaal staat hier echt niet op de eerste plaats, eerder ergens op de 5e plek. Belangrijker in Bitch Slap zijn tieten, geweld, dubbelzinnige dialogen en opzettelijk slechte special effects. En eigelijk heb je de film in die zin ook wel al samengevat!

Normaal ben ik niet zo weg van opzettelijk gemaakte b-films maar Bitch Slap doet alles op zo’n overduidelijk overdreven manier dat ze er goed mee wegkomen. De makers van deze film wisten precies wat voor product ze gingen maken en nemen de film dan ook op geen enkele manier serieus. Zo zien de flashbacks er bijvoorbeeld geen moment overtuigend uit en komen deze scènes op de acteurs na geheel uit de computer. In een andere film desastreus maar hier passend!

De ene over de top scene volgt de andere op, af en toe behoorlijk gewelddadig. Hoogtepunt is een watergevecht van de drie dames in slow motion. Dit slaat helemaal nergens op maar ik denk niet dat je hier iemand over hoort klagen, ik niet in ieder geval.

Minpuntje van de film vond ik toch wel de speeltijd, die had best wat korte gemogen want dit soort films zijn leuk, maar moeten niet te lang duren. Op het einde wordt het toch net even te langdradig, vooral de catfight ging te lang door!

Het is overduidelijk dat deze film meelift op het hele grindhouse gebeuren wat Tarantino en Rodriguez zo populair hebben gemaakt, dus eigenlijk is dit hedendaagse exploitatie ten top! Verwacht geen diepgang maar een goedkope film die er desondanks goed uitziet met lekkere wijven, veel geweld, foute types en dito acteerwerk. En als je dit een platte omschrijving vindt is Bitch Slap niets voor jou!

Bitch Slap komt in Nederland uit op DVD en Blu-Ray op 29 april 2010.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie