Recensie: Black Water (David Nerlich / Andrew Traucki, 2007)

Ga je na de middelbare school een jaar backpacken in Australië of ga je er nu heel op vakantie? Dan is dit wellicht niet de film om te kijken. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal horen we vaak en eigenlijk maakt dat geen indruk bij een film, maar als je ik vertel dat voor Black Water echte krokodillen zijn gebruikt?

black waterGrace, haar vriend Adam en jongere zus Lee zijn op vakantie in Noord Australië. Ze besluiten een riviertocht te doen met Jim, hun gids. Maar in de moerassige mangrove slaat hun boot plots om en Jim verdwijnt in het water. Adam realiseert zich dat ze zijn aangevallen door een krokodil. Hij brengt Grace in veiligheid door haar in een boom te trekken, terwijl Lee op de gekapseisde boot klimt en zich tracht daar proberen staande te houden. Adam en Grace doen verwoede pogingen om Lee naar de boom te manoeuvreren, maar de boot zit hopeloos vast. Gestrand in de overstroomde mangrove, moeten de drie vakantiegangers een plan bedenken om te overleven…

Waar Black Water goed in slaagt is het overbrengen van angst, hoe zul jij reageren in zo’n situatie. Ik zou het haast omschrijven als een psychologische dramathriller.

De film heeft een traag begin en de introductie van de personages slaat kant nog wal. En hoewel de film later een paar keer terugvalt in dezelfde traagheid, houdt het acteerwerk je geboeid.

Black Water is nu op dvd met extra’s (deleted scenes, making of en de trailer) uitgegeven door VideoFilm Express.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie