Bloeddorst: Nederlandse horrorcomics op weg naar iPad

horrorcomics bloeddorst ipadNa een naargeestige nachtmerrie wist tekenaar en horrorjunk Menno Kooistra het: het was tijd voor een stripboek dat een stap verder durfde te gaan. Die nachtmerrie werd in 2007 de bundel Bloeddorst: 29 verontrustende stripverhalen van 33 tekenaars en schrijvers van eigen bodem.

Met een kleine Terugval in 2008, maakt Bloeddorst zich nu op voor een comeback als iPad-magazine. Menno Kooistra, Maarten Janssens en Nynke Landman kondigden aan hiervoor in gesprek te zijn met LayerGloss en willen in 2012 de Bloeddorst-applicatie lanceren.

“Het moet meer worden dan een app”, schrijven ze op de website “het moet een beleving worden met extra’s als schetsen, easter eggs, bonuscomics, geluid, bewegend beeld en liters bloed.” De app wordt hoogstwaarschijnlijk aangeboden in het Engels, Spaans en Japans.

Met Halloween tekenden Maarten Janssens en Menno Kooistra zombie-portretten in Fame Amsterdam:
[vimeo 16542944 w=620 h=465]
Video door Michael Minneboo.

Voor wie niet zolang wil wachten, van Bloeddorst #1 en Bloeddorst Terugval zijn nog een paar exemplaren te koop. Wees er snel bij. De ontwikkelingen van Bloeddorst zijn ook te volgen via facebook en twitter.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie