Recensie: Chronicle (Josh Trank, 2012) op Blu-ray

Nadat drie vrienden van de middelbare school in contact komen met een mysterieuze substantie, beschikken ze plotseling over superkrachten. Ze zijn dolblij met hun nieuwe krachten… maar de situatie loopt al snel uit de hand. Wanneer één van de vrienden begint te veranderen en zijn duistere kant naar boven komt, wordt hun vriendschap op de proef gesteld.

Chronicle is in sommige opzichten meer komedie, dan een bovennatuurlijke thriller – het laatste aspect komt pas aan het einde aan de orde. Johan De Joode schreef in maart een uitgebreide recensie voor de bioscooprelease en beoordeelde de film met 4 van de 5 sterren. Deze maand in de blu-ray van Chronicle uitgekomen met diverse extra’s: Extended version, Verwijderde scène, Pre-Viz, Camera test, Bioscooptrailer en Soundtrack info.

– De Extented Version duurt 1 uur 29 minuten, bijna 5 minuten langer dan de bioscoopversie.Her en der duren de scènes iets langer en zien we het drietal voornamelijk langer in het restaurant spelen met hun krachten en met het treiteren van de bediening. In de Extended Version wordt de relatie van Matt en Casey iets beter in beeld gebracht, waaronder een scène waar Casey bijna halfnaakt te zien is. Andrew keert in deze versie ook terug naar de bron van hun krachten, een paar seconden voor bezinning.
– In de enige Verwijderde Scène die bij de extra’s is te vinden zien we wederom een bijna halfnaakte Casey, de setting is vrijwel hetzelfde en de editors hebben hier een keuze gemaakt tussen een grappige en een dramatische variant, de laatste won voor de Extended Version.
Pre-Viz – Chronicle gebruikt zeker aan het einde veel visual effects, in zien we deze scènes in een kale 3D omgeving voordat alle magie er overheen is gegooid. Het is interessant om te zien, maar het is jammer dat er niet stap voor stap wordt toegewerkt naar de uiteindelijke versie.
– In de Camera Test zien we een aantal scènes uit de film, maar niet met onze hoofdrolspelers, Het zijn oefenshots geweest

Bioscooptrailer en Soundtrack info zijn eigenlijk geen extra’s te noemen. Het is jammer dat er geen audiocommentaar van debuterend regisseur Josh Trank op de BD staat. De beeldkwaliteit en de audio zijn dik in orde, maar in zijn totaliteit biedt de blu-ray niet echt aanvullende extra’s.

Chronicle is nu te koop op DVD en gecombineerde Blu-ray + DVD.
(film: 4 sterren | 3 sterren)

Sterren: 3.5 / 5

Interessant artikel?

Plaats een reactie