Blumhouse gaat aan de slag met Dracula

Universal wil al jaren terugkeren naar hun klassieke filmmonsters, helaas ging dat in het afgelopen decenium nog niet soepel. Dat lukte in samenwerking met Blumhouse Production met The Invisible Man opeens wel. En de volgende film uit deze samenwerking komt er aan: Dracula.

Regisseuse Karyn Kusama is aangenomen om het verhaal van Bram Stoker opnieuw te verfilmen. Eerder had ze de regie over Jennifer’s Body, The Invitation en een afleveringen van The Outsider. Net als The Invisible Man zal ook Dracula in een moderner jasje worden gestoken.

De eerste verfilming uit 1931 met Bela Lugosi als Dracula

Ook is James Wan voor Universal bezig met een monsterfilm. Hij werkt daarvoor samen met schrijver Robbie Thompson, die jarenlang aan Supernatural werkte. Het verhaal gaat over tieners die ontdekken dat hun buurman een monster in de kelder heeft.

Er is geen overlappend verhaal tussen de nieuwe Universal-monsterfilms. Dit probeerde Universal wel met The Mummy uit 2017, maar heeft inmiddels deze plannen zijn begraven.

We zullen nog een flinke tijd moeten wachten op deze plannen. Tot die tijd kun je kijken naar BBC’s Dracula op Netflix of naar The Invisible Man in de bioscoop.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Blumhouse gaat aan de slag met Dracula”

  1. Dat Blumhouse een oud verhaal origineel kan brengen hebben ze met The Invicible Man en Fantasy Island wel bewezen wat mij betreft.
    Enige dat me wat zorgen baart is dat dit thema in de loop der jaren toch heel veel vaker verfilmd is, in allerlei mogelijke vormen. Van bloederige horror tot komedie en drama. Daarom lijkt het me heel lastig om hier nog een originele insteek voor te vinden. Maar ik ga dit project zeker volgen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie