Blu-ray Let Me In: geen extra’s, een gemiste kans

Owen (Kodi Smit McPhee, bekend van het geweldige The Road) is een eenzame jongen zonder vrienden en is vaak het doelwit van pesterijen op school. Thuis is het al niet veel beter met gescheiden ouders en een moeder die vaak weg is voor werk. Hij brengt dan ook de meeste tijd alleen door op z’n kamer of op de binnenplaats van het appartementencomplex waar hij woont. Maar als het mysterieuze meisje Abby (Chloe Moretz, Hit-Girl in Kick Ass!) naast hem komt te wonen lijkt er een einde te komen aan zijn eenzaamheid. Abby loopt op blote voeten in de sneeuw, ze ruikt raar en er komen nogal vreemde geluiden uit hun appartement. Zou het kunnen dat zij wat te maken heeft met de verschrikkelijke moorden die plaatsvinden in het kleine stadje?

Let me in is de Amerikaanse remake van Let the right one in (Låt den rätte komma in), de verrassende Zweedse horrorfilm die overal uitstekend ontvangen werd. Slechts twee jaar na het uitkomen van het origineel moest er al een Engelstalige versie komen want films met ondertiteling doen het gewoonweg niet goed in de Amerikaanse bioscoop. Weer een totaal overbodige remake was mijn eerste reactie, en met mij vele anderen. Maar dit keer is het geen schreeuwerige, simpeler versie van het origineel geworden maar blijven de makers behoorlijk trouw aan de trage opbouw en rustige sfeer die Let the right one in zo kenmerkte. Ja, er zijn wat meer horrorscenes toegevoegd en ook wordt er de verplichte politie rechercheur opgevoerd maar er wordt ook genoeg tijd genomen om de vriendschap tussen Owen en Abby te laten ontplooien. Die overigens erg overtuigend is door het goede spel van de twee jonge acteurs.

Let me in is gewoon een erg sterke horrorfilm geworden met een aantal geweldige scenes, maar toch denk ik dat het origineel op alle vlakken net even wat beter is. Een overbodige remake is het dus niet, maar persoonlijk kies ik voor Låt den rätte komma in.

De Blu-Ray van A-Film ziet er goed uit maar is totaal verstoken van extra’s en dat is een gemiste kans. Ik had graag willen horen hoe de makers het origineel zagen en waarom sommige scenes of personages toegevoegd werden.

Let Me In is nu te koop op Blu-ray en DVD.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Blu-ray Let Me In: geen extra’s, een gemiste kans”

Plaats een reactie