BUTFF 2012: Het einde nadert in Breda

BUT, oftewel het B-Movie Undergound & Trash Filmfestival in Breda gaat volgende week woensdag 5 september van start. Het is al weer de zevende editie en zal tot zondag 9 september duren. Het thema voor dit jaar is:  Apocalypse, for the weird, the wicked and the bizarre.

Dit jaar laat het festival films zien over wat mensen doen als het einde nadert! Maar naast film bestaat het BUTFF ook nog uit poezie, muziek, kunst, workshops en nog veel meer. Ieder jaar zijn er ook een aantal gasten uitgenodigd en dit jaar is de Canadese special effects kunstenaar Rémy Couture de hoofdgast.
Ook is bekend gemaakt dat de Amerikaanse fotograaf, antropoloog, archeoloog en ‘urban explorer’ Bradley L. Garrett aanwezig  zal zijn met zijn fotografisch werk en een korte film.

Het volledige programma zal vanaf 30 augustus zijn te vinden op de website het festival. Wel is al bekend dat de film Hell, de openingsfilm van deze editie zal zijn.

Hell, geregisseerd door Tim Fehlbaum, gaat  over een post-apocalyptische wereld waar de overlevenden moeten strijden om te overleven. De vijand zijn geen zombies of een of ander groot monster, maar het is de zon. Hollywood regisseur Roland Emmerich is aangetrokken als Executive Producer.  De aanvang van de film zal zijn om 20.00 uur in concertzaal De Nieuwe Veste. Hieraan voorafgaand zal eerst een openingswoord worden gehouden door Paul Hagenaars, festivaldirecteur. Frank Schonewille, programmadirecteur, geeft een toelichting op het filmprogramma.

Het B-Movie Underground & Trash Filmfestival, oftewel BUTFF, zal plaatsvinden van 5 t/m 9 september in Breda.
Voor het volledig programma en meer informatie kun je terecht op http://www.butff.nl

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie