Recensie: Boek der zielen – Glenn Cooper

Boek der Zielen - Glenn CooperDit is typisch een boek wat spannender klinkt dan dat het is. Ja spannend is dit tweede boek van Glenn Cooper zeker, maar horror, nee het is een thriller. Gebeuren er gruwelijke dingen, ja maar niet genoeg, naar mijn mening.

In de boeken van de geheime Bibliotheek der doden is het lot van iedereen vastgelegd… Tot 2027. Wat staat de mensheid dan te wachten en waarom mist er één boek?

09.02.2027 – Het einde der dagen is aangekondigd

Alleen een handjevol mensen weet van het bestaan van de Bibliotheek der doden. Maar de Bibliotheek is niet compleet: één boek, dat de sleutel tot het grootste geheim allertijden vormt, mist. Voormalig fbi-agent Will Piper probeert in opdracht van de stervende Henry Spence het missende boek in handen te krijgen. Dit boek moet antwoord geven op de vraag van Henry, waarom de Bibliotheek stopt bij het jaar 2027. Wat gebeurt er dan met de wereld?  Will ontdekt hoe dit exemplaar is verdwenen, en ook dat het een grote inspiratie voor Calvijn, Nostradamus en Shakespeare heeft gevormd. Maar vanuit de hoogste regionen van de Amerikaanse macht wordt er op hem en zijn geliefden gejaagd, opdat de gevaarlijke waarheid over het lot van de wereld niet zal uitkomen.

Het boek is op z’n momenten meesterlijk geschreven en helaas op nog meer momenten langdradig en bijna niet door te komen. De personages krijgen niet echt diepgang, zeker als het eerste deel niet gelezen is, in mijn geval, is het soms niet helemaal duidelijk waarom Will Piper (hoofdpersoon) de dingen aanpakt zoals hij ze aanpakt. Ook de rest van de personages krijgen wat mij betreft te weinig diepgang.

De gedeeltes die het ontstaan van de Bibliotheek der doden en het missende boek beschrijven zijn interessant opgeschreven en geven de lezer een goed inzicht in de situaties. Ook is het een mooi contrast met de ‘Da Vinci Code’-achtige zoektocht naar de waarheid die Will heeft. De momenten dat het boek heel erg spannend is, lees je met gemak door, maar dan komen helaas ook weer de langdradige stukken. De echte spanning is wat mij betreft niet spannend genoeg en al helemaal geen horror. Heb je met groot plezier Dan Brown’s ‘Da Vinci Code’ gelezen, dan vind je dit boek wellicht ook leuk.

2 sterren

Het tweede boek van Glenn Cooper ‘Boek der zielen’ is uitgegeven door AW Bruna.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Recensie: Boek der zielen – Glenn Cooper”

    • Ja, Glenn Cooper is bezig met een derde boek te schrijven over Will Piper, het is echt wel een tof verhaal en spannend boek, maar de twee sterren komen vooral door de langdradige stukken en te weinig horror 🙂

      Beantwoorden
  1. Horror? Is met dat idee de recensie geschreven… op het kaft staat ‘THRILLER’… dus verwacht ik ook geen horror! 🙂 Ja er zijn best lange stukken, maar er goed door te komen… vind het een leuk boek!

    Beantwoorden

Plaats een reactie