Boekrecensie: De Gunst (Nicci French)

De Gunst - Nicci French

Over de auteurs:

Ik ben al jaren groot fan van dit britse duo Nicci French. Ik heb al heel wat boeken van dit duo verslonden met als favoriet Bezeten van mij uit 1999. Dit duo schrijft psychologische thrillers met een actueel thema. En als basis gebruiken ze vaak waargebeurde verhalen. Mijn verwachting van de nieuwste thriller De Gunst was dan ook groot.

Verhaal:

Jude is een succesvol arts en gelukkig verloofd met Nat. Vanuit het niets duikt haar oude vlam Liam op op haar werk. Ze hebben elkaar al jaren niet meer gezien. Liam vraagt Jude om een bijzondere gunst.

Hij vraagt haar dat weekeind naar een cottage in Nordfolk te komen.

En ze doet het! Maar Liam komt niet opdagen, en vanaf dan gebeuren er steeds vreemdere dingen. Jude probeert alles uit te zoeken met gevaar voor eigen leven!

Wat ik er van vond:

Het verhaal begint sterk met een proloog die 11 jaar terug in de tijd gaat. Daardoor wordt de nieuwgierigheid gewekt naar dit verhaal.

Maar jammer genoeg zwakt het verhaal daarna af. Wat vooral mist is de spanning, waardoor het verhaal wat saai is. Het verhaal ging ook een totaal andere richting op dan ik had verwacht. En niet alle personages kwamen even sterk over.

Maar wat ik wel goed vond? De heerlijk vlotte schrijfstijl van dit duo waardoor het lekker leest. En het personage Jude kwam sterk over. Het thema en verhaal vond ik ook sterk. En het einde was vooral erg onverwachts wat voor mij het verhaal toch weer opkrikte.

Niet hun beste werk, maar zeker niet slecht!

Sterren: 3.5 / 5

Het boek De Gunst is nu verkrijgbaar bij alle lokale boekhandels en online!

Auteurs: Nicci French
Verschijningsdatum: April 2022
Aantal pagina’s: 416
Genre: Thriller
Uitgever: Ambo/Anthos

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie