Boekrecensie: Het Eiland (Adrian McKinty)

ik las deze topper!

Het verhaal:

Voor de pasgetrouwde Heather Baxter is een reis naar Australië met haar echtgenoot Tom en zijn twee tieners Olivia en Owen een droom die uitkomt. Heather heeft nog nooit buiten de VS gereisd en ze hoopt op beter contact met haar nieuwe stiefkinderen. Maar zoals bij elke gezinsvakantie gaat er weinig zoals gepland: het is te heet, de kinderen vervelen zich en de beloofde koala’s zijn nergens te bekennen.

Wanneer een toevallige ontmoeting met twee lokale bewoners een uitnodiging oplevert voor Dutch Island, een privé-enclave waar dieren in het wild leven, lijkt dat de uitkomst: is dat niet het avontuur dat ze allemaal nodig hebben? Dutch Island is echter niet voor niets privé. Wanneer hun bezoek tot een gruwelijk ongeluk leidt, moet Heather een beslissing nemen die alles verandert. En moeten ze rennen voor hun leven.

Wat ik er van vond:

Ik vond deze thriller echt top!

Het verhaal is goed opgebouwd en je zit er gelijk helemaal in. Mckinty schrijft vlot maar vooral heel beeldend je ziet alles zo levensecht voor je dat het even lijkt alsof je naar een film zit te kijken.

Het plot is goed uitgewerkt en de spanning wordt goed opgebouwd. De personages zijn sterk en goed geschetst. En vooral omgeving waar het zich af speelt komt goed tot zijn recht. Dit is een thriller die je gelezen moet hebben!

Vlot, orgineel, en super spannend!

Sterren: 5 / 5

Titel: Het Eiland
Auteur: Adrian MCKinty
Uitgever: Boekerij

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie