Film Borgman van Alex van Warmerdam in première in Cannes

Afgelopen woensdag is het 66ste filmfestival van Cannes van start gegaan. Dit jaar doet voor het eerst sinds 38 jaar weer een Nederlandse film mee in de competitie. Borgman van Alex van Warmerdam dingt met 19 andere films mee naar de Gouden Palm. Het leuke is dat Borgman ook voor horrorfans wel eens heel erg interessant zou kunnen zijn. Warmerdam zegt over zijn laatste film namelijk:

“‘Borgman’ is in tegenstelling tot mijn voorgaande films aanmerkelijk langer, besteedt onverwacht veel aandacht aan een aantal moorden, bevat onvervalste horrorelementen en is raadselachtiger. Het kwaad in dit verhaal wordt vertegenwoordigd door vijf sympathieke karakters. Zij brengen met uiterste precisie een aantal mensen om, maar zijn altijd beleefd en er valt nooit een onvertogen woord. Zij tonen zich als heel gewone mensen die je in de supermarkt op de hoek zou kunnen tegenkomen. Dit geeft hun kwaadaardigheid een ongemakkelijke, maar tegelijkertijd een droogkomische touch.”

Borgman

De film gaat over Camiel Borgman, die als sinistere buitenstaander in de omheinde lanen van een moderne buitenwijk arriveert. Zijn komst is het begin van een reeks schokkende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje.

Naast de regie, nam Alex van Warmerdam ook het script op zich, Marc van Warmerdam produceerde de film. De volgende acteurs spelen onder andere in Borgman mee: Jan Bijvoets, Hadewych Minis, Annet Malherbe, Eva van de Wijdeven en Gene Bervoets.

Borgman gaat zondag 19 mei op premiere tijdens het festival van Cannes en draait waarschijnlijk vanaf 29 augustus in de Nederlandse bioscoop.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie