Junkie XL schrijft muziek voor gothic-thriller Brimstone

Guy Pearce als The Reverend in GrimstoneTom Holkenborg (ook bekend als Junkie XL) zal de filmmuziek componeren voor de southern gothic-thriller ‘Brimstone’, de nieuwe film van Martin Koolhoven (Oorlogswinter). Holkenborg verzorgde eerder de soundtracks voor grote Hollywood-films als ‘Mad Max: Fury Road‘, ‘Divergent’ en ‘Black Mass’.

Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische southern gothic-thriller over een jonge vrouw wier leven (en dat van haar gezin) op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Het is de eerste Engelstalige productie van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven, bekend van onder andere het met vele internationale prijzen gelauwerde drama ‘Oorlogswinter’ en de films ‘Het Zuiden’, ‘Het Schnitzelparadijs’ en ‘Amnesia’.

Actrice Dakota Fanning (‘Now is Good’, ‘Twilight series’) speelt de uitdagende rol van Liz en Guy Pearce (‘Memento’, ‘The King’s Speech’) zal als The Reverend de mannelijke hoofdrol op zich nemen. Kit Harington (‘Game of Thrones’) en Carice van Houten (‘Alles is liefde’, ‘Game of Thrones’) zijn gecast in belangrijke bijrollen.
Brimstone wordt een western/thrillerMomenteel vinden de laatste opnames voor de western/thriller ‘Brimstone’ plaats. Distributeur Paradiso Filmed Entertainment verwacht dat de film in het najaar van 2016 in de Nederlandse bioscopen zal draaien. Dan zullen we zien hoe duister deze western werkelijk is geworden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie