Brute 1976 is ode aan Texas Chainsaw Massacre

De regisseur Marcel Walz heeft ons getrakteerd op details en een eerste afbeelding uit zijn aankomende jaren 70-horror Brute 1976. Hij brengt hiermee niet alleen een ode aan de jaren 70, maar ook aan films uit die tijd. De beste man is namelijk verzot op The Texax Chainsaw Massacre en The Hills Have Eyes.

Brute 1976

Walz (Blood Feast, That’s a Wrap) geeft aan dat zijn nieuwe film een ‘liefdesbrief’ is naar (horrorfilms uit) die tijd. Hij vind die namelijk de allerbeste die er ooit gemaakt zijn. ‘Ik ben altijd een ontzettende fan geweest van films zoals The Hills Have Eyes en The Texas Chainsaw Massacre, zowel de originele films als de remakes. Brute 1976 was zwaar om te filmen, zo in de woestijn. Het was heet, vies en bloederig, ik weet zeker dat dit zich zo ook vertaald op het witte doek en dat de kijkers dit zullen voelen’ aldus Walz, ‘Brute is onze ode aan dat tijdperk en speciaal aan The Texas Chainsaw Massacre, welke ik met stip de beste horrorfilm vind die ooit gemaakt is.

Verhaal Brute 1976

Brute 1976 vertelt het verhaal van Raquel, haar vriendin en wat andere mensen, die met autopech ergens ver weg van alles stranden. Zij waren op weg voor een fotoshoot in de woestijn. Ze ontdekken een verlaten mijn en het stadje Savage, wat een fantastische plek blijkt te zijn voor de shoot. Helaas voor hun huist er in het stadje een familie psychopaten, die gemaskerd de boel terroriseren en de naam van het stadje maar wat graag in eer houden.

THAT'S A WRAP Official Trailer (2023) Horror Movie
That’s a Wrap van Marcel Walz

Naast actrice Adriane McLean, spelen onder andere nog meer Sarah French, Gigi Gustin, Dazelle Yvette en Adam Bucci mee. De opnames zijn net klaar, maar er is nog niets bekend over een releasedatum, zowel overzees als hier in Nederland.

Interessant artikel?

Plaats een reactie