“Afro-Amerikaanse Buffy” The Vampire Slayer reboot in de maak

“In every generation, there is a chosen one.” – Buffy the Vampire Slayer
Is het al 15 jaar geleden dat we voor het laatst de schattige, blonde vampiermoordenaar Buffy zagen op de buis? Ja! Maar fans van de franchise kunnen zich verheugen, want bij het San Diego Comic-Con is aangekondigd dat de serie een tv-reboot krijgt.

Buffy The Vampire Slayer (tv-serie) – Seizoen 1

Voor wie het destijds heeft gemist: Buffy The Vampire Slayer ging van start in 1992 als een langspeelfilm geschreven door Joss Whedon over een jonge tiener Buffy (Kristy Swanson) die vampieren, weerwolven en ander bovennatuurlijk gespuis moest bevechten. In 1997 werd het concept omgevormd tot een Amerikaanse cultreeks, eveneens door Whedon. Buffy, ditmaal vertolkt door Sarah Michelle Gellar, zou uiteindelijk zeven seizoenen lopen op Fox. Tien jaar na het debuut van de serie keerde Buffy terug als comic in de vorm van seizoenen acht, negen, tien en momenteel elf bij Dark Horse Comics. De cast van Buffy The Vampire Slayer vierde vorig jaar de 20ste verjaardag van de tv-reeks. Buffy The Vampire Slayer wordt momenteel gezien als een van de populairste series uit de nineties en nillies

Amber Benson (Tara, 40), Alyson Hannigan (Willow, 43), Nicholas Brendon (Xander, 45), Emma Caulfield (Anya, 43), Alexis Denisof (Wesley, 51), Charisma Carpenter (Cordelia, 46), maker Joss Whedon (52), Seth Green (Oz, 43), David Boreanaz (Angel, 47), Sarah Michelle Gellar (Buffy, 39), James Marsters (Spike, 54), Michelle Trachtenberg (Dawn, 31) en Kristine Sutherland (de moeder van Buffy, 61).

Fox 21 Television Studios zal de reboot gaan produceren. Joss Whedon, de schrijver en producer van de eerste Buffy the Vampire Slayer serie, zal terugkeren als uitvoerend producent. Monica Owusu-Breen (Agents of S.H.I.E.L.D., Charmed, Fringe, Alias, Midnight Texas) zal fungeren als showrunner van de reboot. Whedon en Owusu-Breen zijn momenteel bezig om het script voor de reboot te schrijven. De tv-reeks zal naar alle waarschijnlijkheid een gelijkaardig verhaal vertellen, maar ditmaal draaien rond een “Afro-Amerikaanse Buffy”. Over de rest van de cast en crew van de reboot is nog niet veel bekend. Wel zal diversiteit een belangrijk thema in de reboot gaan spelen. Tevens zal de reboot ook reageren op aspecten van het huidige politieke en culturele klimaat. Daarnaast zullen de verschillende mythologieën die in Buffy the Vampire Slayer een belangrijke rol speelden terugkeren in de reboot.

Het is nog niet duidelijk welke Amerikaanse zender de serie gaat uitzenden en wanneer Buffy terugkeert op de buis. Dit najaar wil Fox met een aantal kabelnetwerken en streamingsdiensten in gesprek gaan hierover.

Wat vind jij van een Buffy the Vampire Slayer reboot?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over ““Afro-Amerikaanse Buffy” The Vampire Slayer reboot in de maak”

Plaats een reactie