BUT Awards uitgereikt in Breda

Afgelopen weekend werd in Breda het B-film, Underground & Trash Film Festival (BUTFF) georganiseerd. Het festival reikt ieder jaar een aantal BUT Awards uit; Best Feature Length Film, Best Short Film en The Groundbreaker Award. Voor de verdeling van de eerste twee genoemde prijzen zat de ongetekende in de jury.

BUT Best Feature Lenght Film: Zombies from Outer Space
Het aanbod was zeer divers, Never Bloodless (geweldig en lichtelijk bizar liefdesverhaal, maar meer arthouse dan BUT), The Turnpike Killer (Een standaard film met genoeg gore en een heerlijke ‘vieze’ sfeer, maar de film is nergens vernieuwend), Deep in my Mind (Een lange, diepe LSD-trip waarin een psychologische strijd plaats vindt met het verleden van de hoofdrolspelen. Als kijker word je haast in de trip meegezogen), Extreme Jukebox (een heerlijk Italiaanse parodie op het slasher- en metalgenre) en de winnaar Zombies from Outer Space (een ode aan de Amerikaanse sciencefictionfilms uit de jaren ’70, maar dan speelt het zich af in Duitsland, het verhaal is over-the-top en de conversaties tussen Amerikansen en Duitsen zijn een prachtige toevoeging op de film)

BUT-award-zombies-from-outer-space‘Zombies from Outer Space’ regisseur Martin Faltermeier neemt zijn Award in ontvangst

BUT Best Short Film: Meaning of Robots
De kwaliteit van de korte films lag hoog. Killer Kart (een geweldige slasher met een winkelwagentje in de hoofdrol), Flytopia (een knap staaltje special effects met heel veel vliegen), Long Days (wat is er bijzonder aan een vrouw die lange dagen werkt? Dit!), Savior (Heerlijke Russische sciencefiction-spoof) en de winnaar Meaning of Robots (de kortste film van alle vijf, maar deze mini-documentaire vertelt veruit het boeiendste verhaal, een intrigerend potret van een doorgeslagen filmmaker)

The Groundbreaker Award: Albert Pyun
De BUT Groundbreaker Award wordt uitgereikt aan een persoon in de filmwereld die niet alleen grote invloed op de scene heeft gehad, maar waar de organisatie ook van overtuigd is dat deze persoon dit in de komende jaren nog steeds zal blijven doen. Dit jaar is de award geven aan Albert Pyun, die helaas door gezondheidsredenen (MS) recent heeft moeten stoppen met filmmaken en niet aanwezig kon zijn op de BUTFF 2013. Actrice Debbie Rochon nam namen Pyun de Award in ontvangst en zal deze aan hem doorgeven.

Albert Pyun's Thank You acceptance speech to BUT Film Festival in Netherlands

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie