The Bye Bye Man (Stacy Title, 2016)

The Bye Bye Man2017 begint direct met een vrijdag de 13e! En op vanaf dan draait de nieuwe horrorfilm The Bye Bye Man in de bioscoop.

Sommige gruweldaden zijn zo onmenselijk dat we ons afvragen wat de daders drijft. Maar stel dat het niet een kwestie is van wat… maar wie? In deze bovennatuurlijke horrorfilm verhuizen drie studenten naar een vervallen huis en ontdekken ze de vloek van de Bye Bye Man. Denk niet aan hem, praat niet over hem, want zodra hij in je hoofd zit, neemt hij de controle over. Is er een manier om deze vloek te overwinnen?

THE BYE BYE MAN - VRIJDAG 13 JANUARI IN DE BIOSCOOP

The Bye Bye Man is gebaseerd op het korte verhaal The Bridge to Body Island van Robert Damon Schneck en wordt geregisseerd door Stacy Title. Hoofdrollen zijn er voor Doug Jones, Douglas Smith, Michael Trucco, Cressida Bonas en Lucien Laviscount. Het idee klinkt erg interessant, maar de uitvoering van The Bye Bye Man is goedkoop, dat merk je vooral aan de hoeveelheid simpele schrikmomenten. De verhaallijn is nergens echt origineel. Dat de film vanaf vrijdag de 13e in de bioscoop draait en het er één van 13 uit een dozijn is, laat ons 2017 niet erg goed beginnen…

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “The Bye Bye Man (Stacy Title, 2016)”

 1. Ik heb de film gisteren gezien. Maar ik kan hem niet meer dan 1 ster geven.
  Er zitten wat veelbelovende scenes in, maar die gaan helaas als een nachtkaars uit, bijvoorbeeld de scene met het nichtje in de slaapkamer. De enige echte jumpscare van de film zit al in de trailer. De naamgever van de film, The Bye Bye man, is een ongeïnspireerd en absoluut niet eng of griezelig monster. Niet meer dan een bleke man met een hoodie. Met Candyman was dit al eerder en vooral beter gedaan. Zijn monsterlijke hond is net wat te CGI en daardoor ook niet eng.
  De hoofdpersonen zijn niet echt sympathiek, het liet mij nogal koud of ze de film wel of niet zouden overleven.

  De film had nog gered kunnen worden als er dan in elk geval nog de nodig gore in zou voorkomen. Maar ook dat wordt de horrorfan niet gegund.
  Al met al een behoorlijk teleurstellende film.

  Er wordt overduidelijk gehint en voorgesorteerd op een vervolg. Voor mij hoeft dat niet echt. Maar gezien het feit dat deze film aan de boxoffice nu al twee keer meer op heeft gebracht dan hij heeft gekost, ben ik bang dat we hier nog meer van gaan zien.

  Beantwoorden

Plaats een reactie