Cannes-report: Blood Window Galas – The Corpse of Anna Fritz

corpse-anna-fritzVoor het tweede jaar werden er gedurende het filmfestival van Cannes de Blood Window Galas gepresenteerd, een initiatief van de Latin American Fantastic Film Market in samenwerking met internationale fantastische filmfestivals zoals die van Puebla, Sitges en Bucheon. Gedurende 5 avonden werd er een selectie fantastische films getoond uit Argentinië, Mexico en Spanje, zoals Intimate Witness (Santiago Fernandez Calvete), Scherzo Diabolico (Adrian Garcia Bogliano), The Rotten Link (Javier Diment), The Santiso Report (Brian Maya) en The Corpse of Anna Fritz. Vooral die laatste bleek een geweldige film te zijn. De Spaanse film werd gepresenteerd door het filmfestival van Sitges een van de belangrijkste fantastische filmfestivals ter wereld.

Pau werkt in het mortuarium van een ziekenhuis. Op een avond wordt er wel een heel bijzonder lijk binnen gereden, dat van Anna Fritz, een beroemde en beeldschone actrice. Pau maakt een paar foto’s van het ontzielde lichaam en stuurt ze naar zijn vrienden Ivan en Javi. De jongens besluiten even bij hun vriend in het ziekenhuis langs te gaan, snel even een borreltje doen en een lijntje snuiven. Natuurlijk willen ze het beroemde lijk ook even zien, en ach ja, een beetje strelen kan ook wel, toch? Van het een komt het ander en voor ze het weten loopt de situatie helemaal uit de hand.

hector-hernandez-vicens-el-cadaver-de-anna-fritz-3
The Corpse of Anna Fritz is een ijzersterke film van Hector Hernandez Vicens die ook het script schreef. Hernandez Vicens gaat taboes niet uit de weg, eerder schreef hij Fenix 11•23, een aanklacht tegen de politieke onderdrukking van de Catalaanse taal en cultuur. Deze keer is necrofilie het onderwerp. Hernandez Vicens heeft niet veel geregisseerd, maar daar merk je niets van. The Corpse of Anna Fritz is goed geregisseerd, zowel technisch als wat betreft de cast. De cast is trouwens erg goed, ik had vooral bewondering voor Alba Ribas, die het lijk speelt, maar ook de mannen (Albert Carbo, Bernat Saumell en Cristian Valencia) doen het goed. Veel special effects zijn er niet, deze film moet het vooral hebben van het verhaal. Desalniettemin is dit echt een aanrader.

hector-hernandez-vicens-el-cadaver-de-anna-fritz-5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie