Cannes-report: horrornieuws uit Denemarken

Het Film Festival van Cannes is inmiddels afgelopen, maar we hebben nog de nodige horrornieuwtjes. Vandaag horrornieuws uit Denemarken. De Denen hebben de nodige ‘fantastische’ producties afgeleverd de afgelopen decennia, maar er komt nog veel meer aan:

Men & Chicken, met o.a. Mads Mikkelsen
Men & Chicken, met o.a. Mads Mikkelsen

Men & Chicken

Kennen jullie The Green Butchers (2003) nog? Of Adams Apples (2005)? Het mastermind achter deze producties, Oscar-winnaar Anders Thomas Jensen, heeft na 10 jaar eindelijk weer een nieuwe film gemaakt, de zwarte komedie Men & Chicken. De film gaat over de twee broers Gabriel (David Dencik) en Elias (Mads Mikkelsen) die op zoek gaan naar hun biologische vader en familie, de eerste ontmoeting loopt echter heel anders dan gepland…

Klown Forever
Klown Forever

Klown Forever

Mikkel Nørgaard regisseerde in 2010 de film Klown en won daarmee awards van diverse fantastische filmfestivals, zoals Fantastic Fest en Fantasia. De film is gebaseerd op de gelijknamige serie, die in Nederland inspiratie is geweest voor de Vara-serie Jeuk. Nørgaard werkt momenteel aan een vervolg: Klown Forever. De vrienden Frank (Frank Hvam) en Casper (Casper Christensen) keren weer terug en beleven nu de nodige avonturen in Los Angeles. Isla Fisher, Adam Levine en Nikolaj Coster-Waldau hebben cameo-rollen. We zijn benieuwd of deze film wederom in de smaak gaat vallen bij het genre-publiek. Nørgaard is trouwens een druk baasje, want hij heeft ook net het vervolg op Keeper of Lost Causes afgeleverd. De thriller The Absent One is 3 juni in de Belgische bioscopen te zien, hopelijk volgt Nederland snel.

Shelley
Shelley

Shelley

Ook in productie is de horrorfilm Shelley, over het echtpaar Louise en Kasper dat in een afgelegen villa middenin een bos woont, ver van de moderne wereld. Louise wil dolgraag een kindje, maar kan zelf geen kindje krijgen dus ze sluit een deal met haar Roemeense dienstmeid Elena (Cosmina Stratan), die wil tegen een hoge vergoeding wel een kind voor haar baren. De zwangerschap verloopt echter heel anders dan gepland… Shelley wordt geregisseerd en geschreven door Ali Abbasi & Maren Louise Käehne (Borgen, The Bridge). Ook de co-producers van “When Animals Dream” zijn bij Shelley betrokken.

Antboy 2 - Revenge of the Red Fury
Antboy 2 – Revenge of the Red Fury

Antboy 2

Last but not least: voor de jongere liefhebbers van de fantastische film is er ook goed nieuws want er is een vervolg op Antboy, en nee, dat is niet Ant-Man, maar Antboy 2 – Revenge of the Red Fury. Het is nog niet bekend wanneer de jonge actieheld (gespeeld door Oscar Dietz) weer in Nederland te zien is.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie