Cannes-report: Yakuza Apocalypse (Takashi Miike)

Ja mensen, ook Takashi Miike (13 Assasins, Ichi the Killer, Audition) is met een film te zien op Cannes. Yakuza Apocalypse is geselecteerd voor de Directors Fortnight. De film werd kort ingeleid door Yayan Ruhian, de pencak silat-guru die een rol speelde in de film en eerder zijn diensten verleende aan Raid 1 en 2. Miike kon er zelf niet bij zijn omdat hij bezig is met de opnames voor Terra Formars, maar stuurde wel een hilarische videoboodschap. Verkleed als een geisha kondigde hij aan dat hij volgende week borstimplantaten krijgt en dan niet meer zulke geweldadige films als Yakuza Apocalypse zou kunnen maken. Vanaf nu zou de boodschap van zijn films liefde en vriendschap zijn. Yeah right!

Yayan Ruhian leidde de film in
Yayan Ruhian leidde de film in. © Marjolein Keijser

Yakuza-baas Kamiura is zo goed als onverslaanbaar. Wat niemand weet, is dat hij een vampier is, al wil hij zijn trouwe volgeling Kageyama langzaam inwijden in zijn geheim. Helaas is Kamiura niet snel genoeg, huurmoordenaars van het geheimzinnige syndicaat waar Kamiura eerst voor werkte, vermoorden de yakuza-baas voor Kageyama de waarheid hoort. Voor hij sterft, slaagt Kamiura er nog in om Kageyama te bijten en zo wordt ook hij een vampier. Aangezien Kageyama niet weet wat er met hem aan de hand is, heeft hij zijn vampierbehoeftes niet goed onder controle; hij bijt de ene na de andere onschuldige burger en creëert zo allemaal nieuwe vampiers. Alsof dat niet genoeg is, menen al deze vampiers ineens ook dezelfde rechten te hebben als de yakuza, combineer dat met de huurmoordenaars van het mysterieuze syndicaat en hun leider Kaeru-kun, en je hebt een veldslag van jewelste.
Yakuza Apocalypse: The Great War Of The Underworld (2015) - Official Trailer

Yakuza Apocalypse is een compleet onzinnige film met een hoog Troma-gehalte. Zelf kan ik die humor enorm waarderen, maar ik kan me voorstellen dat anderen niet zo goed weten wat ze ermee aan moeten. Het gehalte ‘gore’ is extreem hoog, al zijn de special effects niet altijd even hoogwaardig (voor sommige gevallen is dit echt een understatement!). Over het acteerwerk valt vanwege alle ongein niet zoveel te zeggen, de vechtkunsten van Yayan Ruhian zijn wel het vermelden waard, evenals het prettige aanblik van Hayato Ichihara. Laten we eerlijk zijn, deze film gaat niet in de bioscoop verschijnen, maar als je de kans krijgt om Yakuza Apocalypse te zien, dan zou ik die zeker aangrijpen!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie