Capcom bevestigt ‘dramatic horror’-game Resident Evil 6

Capcom heeft officieel het bestaan van het 22e Resident Evil spel bevestigd en kondigt daarbij ook de releasedatum aan; Resident Evil 6 komt dit jaar op 20 november uit voor Xbox360 en PS3, de datum voor PC staan nog niet vast.

Waar Resident Evil: Raccoon City zich net als het succesvolle RE5 zich nog voornamelijk zal richten op actiehorror, werd voor Resident Evil 6 beloofd dat het iets meer zal terugkeren naar de survivalhorror waar de franchise ooit mee begon. Hiroyuki Kobayashi, Executive Producer Resident Evil 6: “From the outset the team’s intention was to create an experience that delivers a gripping storyline, tense single-player and co-op action all set against a constant theme of horror. We are calling this fusion dramatic horror and are confident it will resonate with both existing fans of the series as well as newcomers.”

Resident Evil 6 Capcom gameHet is tien jaar na de gebeurtenissen in Raccoon City af. De president van de Verenigde Staten gaat de waarheid rondom het incident bekend maken, hij hoopt hiermee de bioterroristen af te schrikken. In Resident Evil 6 zullen hoofdpersonages Leon S. Kennedy en Chris Redfield, beide bekend van vorige games, het in verschillende delen van de wereld opnemen tegen de zombies Zo is het is aan Leon Kennedy om de confrontatie met de president aan te gaan, als deze verandert in een zombie. Het zesde deel vertelt ook het verhaal van Chris Redfield, lid van de Bioterrorism Security Assessment Alliance. Hij reist af naar China, dat net als de Verenigde Staten gebukt gaat onder de dreiging van bioterrorisme. Leon en Chris zullen elkaar ook ontmoeten en samen de wereldwijde zombie-crisis aanpakken.

Resident Evil 6 zal zowel singleplayer als een coöpmodus bevatten, maar hoe deze er uit zal zien wil Capcom nu nog niet bekend maken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Capcom bevestigt ‘dramatic horror’-game Resident Evil 6”

Plaats een reactie