Carmageddon, de slasher onder de racegames komt terug!

carmageddon reincarnation
“Ik heb een déjà vu” zegt Patrick Buckland (directeur Stainless Games), afgelopen week werd de nieuwe website van Carmageddon gelanceerd, maar wegens overbelasting direct onbereikbaar, “toen we in 1997 de speelbare demo van het originele spel online zetten, crashte het hele internet in Engeland”.

De slasher onder de racegames komt terug, Stainless Games is begonnen aan de ontwikkeling van Carmageddon Reincarnation. Stainless ontwikkelde in ’97 en ’98 ook de eerste twee delen van de game, het minder succesvolle derde deel werd gemaakt door Torus Games. Stainless Games heeft de merknaam Carmageddon teruggekocht en het team aan het werk gezet om in 2012 een spel af te leveren.

Carmageddon: Reincarnation will feature the same black humour and comic violence that made the original game such a success.” said Neil Barnden, Executive Director and Stainless co-founder, “All the laughs, the crazy power-ups, and extreme destruction will return. We will make sure the existing fans get what they want and expect from a Carmageddon game, and a new generation discovers the delights of sliding into a Cunning Stunt.”

Toen Carmageddon in 1997 uit kwam was het grafisch een geweldig spel, je had er een speciale videokaart voor nodig in je Pentium II. Het racespel was tegelijkertijd ook zeer controversieel, een wedstrijd was weliswaar te winnen door als eerste over de finish te rijden of de auto’s van je tegenstanders te vernielen, het verzamelen van punten door het doodrijden van voetgangers en koeien was toch één van de vermakelijkste bezigheden.

Carmageddon: Reincarnation zal digitaal gedistribueerd worden op verschillende platformen, zoals Playstation Network, Xbox Live of PC download, details hierover zijn nog niet bekend.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5dwbsQ0k4EY&w=620&h=495]

Duke Nukem Forever
Deze week was er nog meer retrogame nieuws; in 1998 zou hij uit moeten komen, deze week kreeg hij eindelijk de ‘gold’-status: Duke Nukem Forever is af en de demo is binnenkort speelbaar.

Zitten er nog meer revivals aan te komen van oude games?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Carmageddon, de slasher onder de racegames komt terug!”

 1. Leuk detail is dat het eerste deel (beste van de drie) samen met Mortal Kombat lijde tot kamer vragen over geweld in videogames en of die ook verboden konden worden.

  Met het originele zoveel plezier gehad en nachten lang door gespeelt. Hopelijk houden ze woord en kan het weer ouderwets gezellig worden.

  Beantwoorden
 2. Same here, volgens mij heb ik hem nog wel ergens staan, maar hij is helaas niet meer speelbaar! Uuuuuuuren gespeeld, iedereen werd gek van de geluidjes… heerlijk.

  Beantwoorden
 3. Super! Werkte voor de distributeur toen Carmageddon Carpocalypse Now uit kwam, wat een publiciteit kregen we! Vind Death Race 2000 (1975), waarop de game gebaseerd is, trouwens ook geweldig.

  Beantwoorden

Plaats een reactie