Ketelhuis Amsterdam toont op 12 april de meest smakeloze film van Nederland

Ik weet eigenlijk niet of we ooit eerder aandacht hebben besteed aan de Nederlandse – Heemskerkse – horrorfilm Carnifex. Bart van Tunen en Peter Verweij hadden in 2007, of misschien nog eerder, het idee om de meest smakeloze film van Nederland te maken. Het duurde 83 draaidagen, tientallen locaties, 300 vrijwilligers, honderden liters bloed, zweet & tranen en nog een flink aantal jaren om er een geheel van te maken. Afgelopen Halloween werd de film vertoond aan alle vrijwilligers en tijdens de Heemskerkse Filmdagen was de publiekspremière. Volgende week woensdag 12 april draait de film ook in het Amsterdamse filmhuis Ketelhuis, waarbij makers en acteurs aanwezig zullen zijn. Tickets kosten maar €7!
carnifex
Heemskerk, Noord-Holland
“In dit dorp gebeurt nooit wat”, zegt Peter, één van de zeven vrienden die in Carnifex een hoofdrol speelt. Hij kon er niet verder naast zitten.
Enkele jaren nadat een beruchte seriemoordenaar er huishield, wordt het unheimische Heemskerk opnieuw opgeschrikt door een gruwelijk bloedbad. In het herentoilet van een uitgaansgelegenheid ligt het slachtoffer met stukgeslagen schedel tegen het gebroken urinoir. Bloed vloeit over de tegels.
En dat is nog maar het begin.
Hun dagen van feesten, drinken en hangen zijn voorbij. Één voor één sterven de vrienden een bloedige, krankzinnige dood.
Opgejaagd door de moordlustige psychopaat, maken Bram en Natasja zelf ook jacht op de dader. Wat gebeurde er op die kerstnacht twee jaar geleden? Waarom doet de politie niks? En wat hebben die Mexicanen er mee te maken?

Carnifex (NL Trailer HD)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie