Cartoon Network zegt na 23 jaar alsnog sorry

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Het Amerikaanse kabeltelevisienetwerk Cartoon Network (CN) heeft een Tweet naar buiten gebracht waarin ze zich verontschuldigen aan alle kinderen uit de jaren 90 voor het toentertijd uitzenden van The Scooby Doo Project. Een aflevering van Scooby Doo die helemaal in het teken van The Blair Witch Project stond.

The Scooby Doo Project
The Scooby Doo Project

De bewuste aflevering is een parodie op de found footage-hit uit 1999, waarin de alom bekende Scooby Doo en zijn gang verdwaald raken in de beruchte Black Hills bossen nabij Burkittsville, Maryland. Ook zij zijn op zoek naar de heks om haar te ontmaskeren. Maar hierbij stuiten ze op meer tegenstand dan ze denken. Nou ja, we kennen het verhaal ondertussen allemaal wel. Alleen is deze uitvoering nieuw, maar het is ontzettend gaaf gedaan.

In de Tweet hierboven zie je de verkorte versie van de uitzending, maar voor de gelegenheid heeft Cartoon Network de volledige clip geremastered en wel weer geüpload naar hun YouTube-kanaal. Geweldig! Ik had ‘m nog niet gezien. CN zegt in ieder geval sorry, of nou ja ‘sorry’, want het blijft natuurlijk met een dikke knipoog richting Halloween. Voor de volledige clip kijk je het best hieronder.

Ik vind het geweldig gedaan en heb mij de kleine tien minuten prima vermaakt. Had jij The Scooby Doo Project van Cartoon Network in 1999 gezien op tv?

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie